lördag 1 september 2012

Pimpa en pall!


Redan då jag var ungefär åtta år, fick jag förtroendet att klippa min lillebror. Han var två då... När det var dags för klippning sattes han i sin matstol framför altandörren. Där fick han sitta och titta ut. På vad, ja, typ ingenting. En radhusgräsmatta.

Han satt i barnstolen som bestod av en sån där rostfri pall med steg på. En lös överdel, även den i rostfritt, hade skruvats fast uppe på pallen. Et voila! En barnstol, á la slutet av 1970-talet. Den pallen är sedan länge borta men då Anna och jag var ute på vår loppistur, fyndade jag en egen!

Den var i rätt kakkigt skick. Här på bilden är alla stegplattor borttagna, när jag köpte pallen fanns bara en röd stegplatta kvar. Fast redan då visste jag hur jag skulle pimpa pallen! Det hade jag nämligen fått tips om hos Micke och Ulrika då de visat sin pimpade pall på bilder på Instagram...


En stockholmsresa senare och några bordstabletter från anrika Svenskt Tenn var redo att hjälpa till med pimpningen. Svenskt Tenn. Visst, flott ska det vara! Jag mätte, klippte och klistrade, det gick väldigt snabbt! Nu har vi en fin pall som jag använder nästan varje dag då jag ska nå porslin i våra höga köksskåp eller tyger i serveringsgångens övre skåp!

Nöjd!

11 kommentarer:

annas alster sa...

Mmmmm, superfin!

Kerstin sa...

Det blev verkligen lyckat!

Maritas Maskor sa...

Supersnyggt!!

Malin sa...

Hur snyggt som helst. Plus helt fantastisk matta vid fötterna!

Sophie sa...

hej ulrika med de fine sko! den er da blevet super flot!

Clara sa...

Det där har jag tänkt göra i evigheter med min trasiga pall, också med elefanterna fast i blått. Nu kanske jag får tummen ur när jag ser hur fin din pall blev!

fale artut sa...

En sådan finns i vår stuga! men huvvaligen vad den är kall att sitta på nu på hösten... Jag skall tova en liten sittlapp! Snyggt Jobbat!

Ulrika sa...

Fale Artut! Haha! Ja, jag kan tro det! Det är inte precis någon myspysgospall det här!

Maria sa...

Så smart att använda en bordstablett till ändåmålet! Måste ju vara lite värmande iallafall.

marie-louise sa...

Guuuud vad kul det är att fixa grejer Ulrika, och vad fin den blev pallen!

Regina sa...

Bordstabletter alltså, det blir väldigt fint!