måndag 24 september 2012

Stopp!


Minst en gång i veckan besöker jag Erikshjälpen. Därtill någon annan loppis. Men herregud, det håller inte, jag hittar alldeles för mycket fint... Det låter ju bra, tänker ni kanske. Jo, visst, jättebra. Jättemycket bra till Majlis för bara en bråkdel av vad det skulle kosta nytt. Väldigt fina grejer, ja, mest kläder, till mig själv. Fantastiskt fina kläder i fina material och med fina snitt. Jag blir lika glad varje gång. Fast varje gång jag åker från Erikshjälpen tänker jag - Ok, nu räcker det. Men sen, veckan därpå... Erikshjälpen igen...

Det håller helt enkelt inte att åka dit och handla för 250 - 300 kronor varje gång. Det blir alldeles för mycket pengar. Även fast 60 kronor för en prima fin Polarn och Pyretoverall inte går att skoja bort, så måste jag nog försöka hålla mig ifrån de där loppisarna nu ett tag...


Som igår t ex. Johan och jag åkte iväg till en klädloppis och jag hittade ännu en naturfärgad väska. Jag köpte den, fast jag har en hel låda full med just naturfärgade väskor... Och så en fin liten brosch. Väldigt nödvändigt. Och. En superfin vinterjacka från Polarn och Pyret, vuxenmodell. Fast den bytte jag bort till mamma. Jag fick många fina grejer för den, så man kan nog säga att den var ett riktigt bra köp ändå.

Hur tänker ni kring loppisar? Har ni turen att springa på fynden ni inte visst fanns (det är för det mesta alltså min melodi) eller köper ni bara sånt ni är på jakt efter och låter annat fint stå kvar på hyllorna?

8 kommentarer:

Sophie sa...

Jeg er præcis som du!
Nogle gange er jeg nødt til at sælge ud af mine ting, men så køber jeg jo bare nye gamle ting...
Kram!

Jessica sa...

Jag har ungefär noll självbehärskning när det gäller loppisar. Köper fint, trots att det är sådant som jag egentligen inte behöver. Märker ju att det mesta faktiskt blir oanvänt - typ burkar som förblir tomma, gardiner som inte sys om till kjolar.

Men dina fynd till Majlis låter ju toppen - för jag tänker att det är väldigt smart (både för miljö och plånbok) att loppisfynda sådant som man ändå skulle ha köpt.

Solveig Lövendahl sa...

Jag lämnar mycket fint på hyllorna faktiskt, ibland är det nästan så man gråter men jag försöker att inte handla "onödiga" saker, mest för att hemmet inte ska bli överfullt (underbart nu när vi har en kolonistuga att fylla också:)).

Fast när man väl står där med en jättefin plåtburk, skål eller ett underbart tyg kan det ju vara lite svårt att avgöra vad som är "onödigt"...

Kerstin sa...

Håller med . Jag är också i den perioden nu.. att nu får det vara nog...men jag kan inte låta bli att köpa fynden. Men nu har jag istället också börjat sälja det jag samlat på mig och då känns det genast bättre.

Malin sa...

Hej Ulrika. Jag har varit precis som du, att jag köpt allt fint jag hittat på loppisar vilket har resulterat i alldeles för mycket prylar. Jag har länge ursäktat det med att jag faktiskt nästan inte köper något nyproducerat men det håller ju inte i längden. Så de senaste två åren vrider jag och vänder på allt fint på loppisar, vill jag verkligen ha det även om det bara kostar 10 kr, eller kommer det bara stå och samla damm? Så det har resulterat i att jag köper väldigt lite överhuvudtaget, ibland kan det gå ett halvår mellan prylköpen och det är så SKÖNT. Jag lyxar istället med att shoppa ekologiska bra matvaror och kan njuta av det lika mycket som en fin klänning på loppis...

Fru Åberg i Lågbo sa...

Jag tänker aldrig lämna något fint kvar mer, varken på loppisar eller på auktioner!

Jag minns den där fina snörrullen jag trodde jag inte skulle sakna, jag minns den där ursnygga fåtöljen jag trodde jag inte skulle få plats med, jag har kommit var jag skulle hänga den där spegeln jag aldrig köpte...

Så tyvärr, du får inget stöd i din återhållsamhet från mig ; )

metamorphosis sa...

Åh, du är långt ifrån ensam Ulrika...

Jag tycker mig dock börja bli bättre, mycket av de skäl som Solveig också har - att jag faktiskt inte har plats för hur mycket som helst, hur fina sakerna än är, men även för att jag nån stans (även om det kanske inte syns/märks så mycket...) ändå strävar efter ett lite mer avskalat liv och leverne. Försöker istället välja och prioritera och bara köpa sådant som faktiskt kommer att bli använt här hemma. Sen har jag ju mina svaga punkter oskså, sånt som följer med hem trots att behovet är mindre än noll, typ runda plåtbrickor (som dessutom är väldigt lätta att förvara... på gott och ont)

med nål och tråd sa...

Jag häpnar över alla dina fina köp! Så mycket fint brukar jag inte hitta, fast du är nog snäppet loppis-tokig än jag. Jag brukade köpa mycket spontant på second hand, tills jag flyttade till stockholm. Här är second hand-butikerna så hutlöst dyra att det är lätt att låta grejerna stå kvar på hyllan.