måndag 17 september 2012

Fel årstid för skor


Det här är min svåraste skotid. Vad ska jag ha för skor nu? Fortfarande vinglar jag omkring i mina träskor. Ibland med strumpbyxor men oftast barfota. Än är det för tidigt att plocka fram stövlarna, tycker jag. Fast vissa morgnar är det kallt om tårna... Och mina sköna loppispromenadskor pajjade i helgen. Sulan släppte.

Skofrågan hade kanske inte varit så svår om jag använde byxor, men det gör jag nästan aldrig. Jag gillar snygga och sköna träningsskor men är inte typen som har såna till klänning. Mina Blundstone tycker jag är jättefula till klänning. Eller, de är lika snygga som vanligt, men gör något okäckt med mina ben när jag har dem till klänning... Jag vill ha något som passar till kjol och klänning men som inte ser för tantigt ut. Skorna får inte vara för platta heller. Tips emottages tacksamt!

Förresten så har jag köpt ett nytt halsband också. Kulturtantshalsband.

18 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Hu vad kallt det låter med barfota i skorna nu! Vet inte om jag har några direkta tips, jag är mer typen som föredrar platta skor.
Halsbandet är sjukt snyggt! Jag fick örhängena som hör ihop med det i födelsedagspresent för några veckor sedan, gillar verkligen kombinationen av knallfärgerna och träet.

Terés sa...

Cool mönsterblandning! Du ä r ju en kulturtant, visserligen ung, men icke desto mindre. Och med den äran! Har tyvärr inget bra skotips, tycker själv att det är svårt. Clarks klacksko ser jag många som har, den är nog skön, men undrar om det är din likör?

Ulrika sa...

Tyg och Otyg! Visst! Jag kanske måste köpa in örhängena också?
Terés! Jag säger tack. Och funderar i smyg på de där svindyra Hopeskorna som vi såg förra året. Skulle de vara fina till mina klänningar? Fast plånkan skulle grina.

metamorphosis sa...

Hurra för kulturtantsaccessoarer! Halsbandet var ju supersnyggt verkligen!

Tyvärr ingen vidare på skoutbudet just nu... här blandar jag hej vilt. Barfota hemma ute på helgen, kängor när jag ska iväg på morgonen... clarks kan jag hålla med om brukar kunna ha fina och sköna skor helt klart. Både promenadvarianterna och de mer piffiga pumpsen! :)

med nål och tråd sa...

Jag tänker så här - du gillar träskor, varför då inte ha träskor med tå. Det borde ju vara mindre kallt. Clarks gör många fina skor tycker jag, fast det kanske inte är din stil.

Ulrika sa...

Metamorphosis och Med nål och tråd! Jo, visst! Clarks är visst min melodi. Eller, var kanske. För typ 10-13 år sedan hade jag bara Clarks. Har flera par. De håller än med andra ord. Bra kvalitet! Ska kanske ta fram dem nu!? De mer piffiga Clarksen ska jag ta och kolla in! Är de inte för tantiga då?

Ulrika sa...

Och förresten! Med nål och tråd! Jag har även träskor med tå. De är inne på lagning nu! Bra att du påminde mig, de ska hämtas!

Dödergök sa...

Vad fin du är!
Jag är ju sån som gärna har moderna gympaskor till kjol och klänning, skitbra när man går och står så mycket som jag gör i mitt jobb. Men nog är det finast med ett par nätta små skinnskor, eller träskor.

Solveig Lövendahl sa...

Har också tänkt precis så, att det är en svår skotid. Själv gick jag direkt från träskorna till kängor när det började bli kallt på mornarna, men så är jag också rätt frusen av mig. Men tjocka strumpbyxor i träskor med tår låter väl rätt bra?

Anonym sa...

Jag måste bara berätta att jag såg dig förra helgen på stan, och nästan skrek "hej Ulrika" och så var kramen nära också. Men nu syster hann påminna mig om att du inte vet vem jag är:P så till nästa gång du får en kram av en främling så är det en trogen läsare. Och den svarta klänningen med de färggranna trycken som jag köpte av dig är perfekt:D
Har samma skoproblem jag också, struttar runt i inte helt oväntat likadana skor som du.
Ta hand om dig och familjen.
/Linda

Teres sa...

Plånkan kanske skulle grina, men inte du. Tror jag. Alltså, jag klämmer på dem ofta men tvekar just för att jag inte riktigt vet vad jag tycker om dem i kombo med kjol. Meeen...

Ulrika sa...

Linda! Åh! Du borde ha kommit fram! Jag hade blivit jätteglad! Nästa gång gör du det! Kul med klänningen!

Ulrika sa...

Dödergök! Tack!

Anna S sa...

Själv använder jag converse, moheda och dr marteens.

Men du skulle passa i ett par nätta snörkängor, kanske med brougemönster och en förståndig klack. Som en stadig mormorskänga.
Kanske inte så praktiskt med barn, eller kanske.

Jag vill passa på att varna för Hopes snygga men rätt dåliga skor då de kräver inlämning hos skomakare efter rätt kort tid. Kvaliten motsvarar inte priset. Men de är snygga.

Ulrika sa...

Anna S! Tack för dina tips! Jo, brougemönstrade skulle onekligen vara snyggt. Fast igår hittade jag ett par fina, snälla kängor från Kavat. Kanske, kanske, kommer de att få flytta hem till mig...

Malin sa...

Hu vad kallt det ser ut att vara barfota! Jag har precis köpt ett par skor från skråmträsk, naturgarvade och handgjorda i Sverige. Har samma sort som dansskor, mycket bekväma och fina på samma gång, plus att de slits på ett fint sätt. De heter GRAN och finns här:
http://www.skramtraskskon.com/?page_id=4&shopp_category=12

Ulrika sa...

Malin! Lustigt, jag var inne på Skåmträsks hemsida igår och Gran var en av skorna jag kollade in! Fina!

Clara sa...

Haha, jag läser ju din blogg som du vet, men hittade det här inlägget igen när jag googlade på "blundstone till klänning". Funderar på om de är de ultimata skorna på framtida barnvagnspromenader/lekplatsbesök, men det är ju trist om de inte passar till klänning...