måndag 27 augusti 2012

Plötsligt händer det!


När jag såg Malins inlägg med virkbeskrivning till en enkel sjal blev jag riktigt inspirerad. En sån skulle jag väl kunna få till? Senast jag virkade gick det ju inte så bra, så det var ändå med en viss nervositet jag började. Efter ett tag kommer ni börja se ett mönster, skrev Malin i sin virkbeskrivning. Nix, inte såg jag något mönster inte. Om och om igen provade jag. Till slut förstod jag precis hur man skulle virka men det blev ju inte alls så! Snälla Malin försökte hjälpa mig via kommentarsfältet på sin blogg men jag fick inte alls till det...

Det var då det sakta gick upp för mig att jag inte alls virkade några stolpar. Jag virkade bara hittepåstolpar... Lite googlande och tittande på youtube och mitt minne kring stolpar väcktes till liv igen. Jag kunde se ett mönster!

Handlederna verkar hålla den här gången. Kanske kommer sjalen inte att vara klar i ett tjillevipp som Malin skriver, men förhoppningsvis kommer jag snart att ha en alldeles egenvirkad sjal!

7 kommentarer:

Jessica sa...

Så fint det blir! Och jag önskar att det kunde hända mig också, har aldrig fått till vare sig snygga stolpar eller snygga smygmaskor.

Malin sa...

Ihihihi vad fantastiskt fin den blir!

Ulrika sa...

Eeeh... Jessica, jag tror inte heller att jag får till dösnygga stolpar och luftmaskor... Men det blir ett mönster! Och tränar jag kanske det blir finare nästa gång!
Malin! Tack för ditt pepp!

Nystanet Woolly I sa...

Hi, hi. Så där har jag med lyckats göra. Virka efter egna påhittade stolpar. Det var youtube som räddade mig.
Fast sen tänkte jag att vad bra att jag iallafall lyckades virka något som såg ut som något trots att jag gjorde fel. Kanske ett nytt mönster!
Ditt alster ser jättefint ut.

Maritas Maskor sa...

Bra gjort av dig att fortsätta försöka när det var motigt!
Trägen vinner!
Det här blir snyggt ska du se!

Anna-Karin sa...

Blir ju superfin! Härligt att gosa in sig i när hösten kommer. Ååå vilken inspirerande blogg du har! Jag som inte har klänning så ofta tog på mig både det och halsband igår efter att ha läst din blogg :-)

Ulrika sa...

Anna-Karin! TACK! Efter en riktig skitdag på jobbet värmde dina komplimanger extra mycket! Fint!