måndag 13 augusti 2012

Mer om klänningenMalin efterfrågade lite mer information kring klänningen som jag köpte då Anna och jag åkte till Lata Pigan utanför Enköping. Jag ska försöka beskriva den så gott jag kan!

Tyget är mönstervävt och i, vad jag tror, bomull. Det är mjukt men ändå stadigt på något vis. Fram- och bakstycket ser precis likadant ut. Ringningen är alltså likadan på båda sidor. Det gör att klänningen blir rätt djupt ringad även i nacken. Under det brodyrförsedda bröst/ryggpartiet har klänningen massor av rynk. Trots rynket blir den ändå inte jättevid.Ärmarna är i dubbelt tyg. Lite vida och vippiga. Som små volanger. De avslutas med en liten fin, tunn brodyr. Likadant ser det ut i klänningens nedre fåll.Och så det finaste. Brodyren kring bröstpartiet. Den gör att tyget känns rätt tjockt och hårt just där. Det tycker jag mycket om! Jag tycker att klänningen blir finast på mig då jag drar ihop den med ett skärp i midjan.

Det finns inga lappar eller andra märken i klänningen och jag vet inte riktigt vilken ålder den kan ha. Inte så gammal, tänker jag. Kanske 1970-tal. Vad tror ni?

Är ni intresserad av vackra kläder, tyger i fin kvalitét och sömnad, ja, då ska ni absolut gå in på Malins blogg! Jag läser varje nytt inlägg med stort intresse. Jag tycker mycket om att sy själv, men Malins kunskaper är vida långt ifrån mina. Jag tycker allt är så välgjort i hennes blogg. Bilderna, modellerna och så texten. Fint som snus, det är vad det är.

3 kommentarer:

Malin sa...

Men gullegulleGULLEdu! Och tack för klänningsbilder. Den är fullkomligt ljuvlig klänningen!

/Malin

Tyg och otyg sa...

Den är så fin! Undrar om den kan vara afrikansk? När jag var i Gambia förra året noterade jag att i princip allt enfärgat tyg var mönstervävt, lite som damast såg det ut. Tycker även att broderierna påminner om en del kläder jag såg där.

Ulrika sa...

Malin, det var så lite så! Det är jag som ska tacka! Och ett gullegulleGULLE är jag gärna!
Tyg och Otyg: aha! Ja, kanske det! Den känns lite ickesvensk, det tycker jag också!