tisdag 17 april 2012

Om några frågor från Joanna- Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their “tagger” and post it on their blog.
- Then, choose 11 new people to tag and link them in your post.
- Create 11 new questions for the people you tag to answer.
- Go to their page and tell them they’ve been tagged!
- Do not tag back to the person who has already tagged you.

Jag har fått 11 frågor från Joanna. Jag har även fått 11 frågor från Fröken C. Idag börjar jag med att svara på Joannas frågor. Imorgon, eller på torsdag svarar jag på frågorna från Fröken C.

Håll i hatten, här kommer frågorna och svaren!

1. Om du fick göra dig det finaste du kunde, hur skulle det bli?
Då skulle jag ha på mig en blommig, eller kanske smårutig klänning av 1940-talssnitt. Den ska ha ett tungt fall. Till den har jag ett par mörkblå strumpbyxor, absolut inte tunnstrumpbyxor som är något av det otäckaste jag vet. Inte heller några blanka strumbyxor. Matta och rätt täckande ska de vara. Jag skulle också ha en nätt liten stickad kofta över klänningen. Koftan måste vara v-ringad. Gillar inte koftor med rund hals. Vore det vinter skulle jag ha på mig några av mina secondhandstövlar. Naturfärgade. Vore det sommar så skulle det bli träskor. Eller kanske några sleifskor. Gamla såklart. Jag skulle ha håret uppsatt. Helst i margaretaflätor, om jag hade så långt hår, vill säga.

2. Var vill du vara?
Jag trivs väldigt bra hemma. Men jag tänker ofta på köket i huset som jag bott i under så många somrar då jag jobbade på Gotland. Det kan vara den tryggaste plats som jag befunnit mig på i livet.

3. Kanel i kaffet, vad tycker du om det?
För länge sedan, då jag jobbade på kafé, då brukade jag ha både kanel och kardemumma i kaffet, eller i caffe latten. Men idag, nä, jag skulle nog inte strö kanel i kaffet idag.

4. Vad har du i ditt förråd som du hellre skulle ha i lägenheten?
Sedan vi flyttade ryms faktiskt allt i vår lägenhet, vilket känns underbart! Men det är klart, vi har ett stort, tungt skrivbord i källaren och det skulle vara lite fint att ha här uppe om det rymdes.

5. Om du inte bor där du bor nu, var skulle du då välja att bo?
Tänker ofta på att jag skulle vilja bo i Danmark. Kanske i Köpenhamn. Sedan jag lärde känna danska Nina då jag jobbade hos en keramiker i Frankrike och när jag sedan lärde känna danska Mette, då jag jobbade på krukmakeriet på Gotland, har jag älskat det danska språket och mycket annat med Danmark.

6. Vad tycker människor om hos dig?
Jag tror att personer i min närhet tycker att jag är rätt rolig. Och ärlig. Och påhittig.

7. Vad skulle du bjuda mig på, om jag kom och hälsade på? (Mat, lek, äventyr…)
Jag tycker att vi ska gå ut och gå en riktig långpromenad. Både i skogen och i staden. Därefter skulle vi sätta oss på ett riktigt fint och bra kafé och fika länge, länge. (Det blir kanske inte i Gävle då...) Och prata. Och prata.

8. Vilka är dina favoritskor?
Om vintern alla mina stövlar som jag hittat på loppis. Om sommaren, träskor. Hade du frågat mig för 13-14 år sedan hade jag alldeles tveklöst svarat att skor från Clarks var de allra snyggaste!

9. Vad lagar du för mat om det ska gå snabbt?
Alltså. Jag lagar aldrig mat. Det är andra som sköter den biten i vår familj. Men ok, vore jag tvungen så skulle det behöva gå fort och då blir det antagligen pasta med tonfisk- och kaprissås.

10. Har du fantiserat om att heta något annat? I såna fall vad?
När jag var yngre funderade jag ofta över hur pass underbart det skulle vara att heta något i stil med Gabriella, Isabella eller Matilda.

11. Det är vår nu, och snart är det sommar. Vad är det roligaste du ska göra i sommar?
Vi har inget speciellt planerat inför sommaren. Kanske ska vi åka och bo på lantgård, kanske blir det en sväng för att bo på någon hälsingegård. Jag tycker att det ska bli roligt att få se Majlis på en strand för första gången. Hur kommer hon att bete sig? Hur mycket sand kommer hon att käka? Kommer hon ö h t att kunna sätta sig ner och ta det lugnt en stund där på stranden?

Hepp!

Och här kommer mina frågor som jag skickar vidare till Frökens Fina, Finedaga, Där framme i Ölserud, Rare Rusk, Kulturgryningen, Fru Åberg i Lågbo, Solig, Med Nål och Tråd, Dorthec, Metamorphosis, Clara stickar

1. Om pengar inte vore ett hinder, hur skulle du vilja bo då?
2. Vilket hantverk önskar du att du behärskade till fullo?
3. Vilken person har gjort särskilt intryck på dig och varför?
4. Om du kunde få åka tillbaka i tiden, till vilken tid skulle du återvända och varför?
5. Hur länge har du umgåtts med din äldsta vän? Alltså, äldsta som i känt längst.
6. Vilket är det största big no-no, enligt dig?
7. När du träffar en ny person, hur presenterar du dig om du bara har ungefär en minut på dig?
8. Hur tror du att Victoria och Daniel har det inrett hemma på Haga?
9. Är du en lyssnare eller talare?
10. Finns det något klädesplagg som du på allvar tänker att du aldrig kommer att bära?
11. Vad gör du om du får två timmar över?

5 kommentarer:

med nål och tråd sa...

nej men vad roligt med olika frågor och kul att läsa om dig. Jag ska fundera på bra svar och frågor under veckan, inte det lättaste,

Solveig Lövendahl sa...

Å vad roligt! Tack! Ska klura lite på det...

Sophie sa...

hej søde. jeg vil forsøge at kigge på det...

metamorphosis sa...

Tackar tackar, både för att du delar med dig av dina svar och för utmaningen att svara på frågor! Ska klura lite och återkomma!

Erika Åberg sa...

Nu har jag svarat på hälften av dina frågor. Det här var kul! Skulle faktiskt vilja veta dina svar på dina egna frågor också.