torsdag 22 mars 2012

Något lättare


79,3 mil och 883 726 stycken steg senare är jag i mål! Delar av min arbetsplats har mellan 3 februari till 20 mars deltagit i en stegutmaning på nätet. Utmaningen låg i att gå sträckan Stockholm - Sälen under den tiden. För att klara det behövde man gå minst 10 000 steg om dagen. Jag slutade på ett steggenomsnitt på närmare 19 500 steg om dagen! Det betyder att jag har gått en hel massa under den här tiden! MYCKET mer än jag brukar!

Sedan jag började jobba i oktober har jag knappast rört på mig alls, samtidigt som jag stannade kvar i samma fikaintag som jag hade under min föräldrarledighet. Men då höll jag ju liksom jämn takt på sockerintag och motion genom att jag var ute och promenerade flera timmar varje dag med Majlis i vagn...

Jag blev grymt imponerad och inspirerad av Clara då hon berättade att hon slutat med socker. Så samtidigt med att stegutmaningen drog igång, bestämde jag mig för att sluta med godis och fikabröd helt. Och faktiskt, det har gått SÅ mycket enklare än vad jag någonsin trott! Resultat: Mitt omfång har minskat! Nu kommer jag i nästan alla mina gamla kläder!

På bilden har jag dock inte något gammalt plagg på mig, utan en helt ny klänning från Åhléns. Ser tjurig ut men är mycket gladare än så där. Nere i vänstra hörnet: Majlis. Glad nästan jämt!

5 kommentarer:

med nål och tråd sa...

Gött, stort grattis till den superbra konditionsträningen. Hoppas det gav mersmak till fortsatt träning

Clara sa...

Vad bra att du blev inspirerad av mig, nu är det min tur att bli inspirerad av dig!

Det gick jättebra med sockret i en månad, men nu är jag tillbaka i träsket igen. Dags att ta tag i det, och med träningen!

metamorphosis sa...

Grymt impad - både av promenerandet och icke-kakätandet! Wow liksom!

/metamorphosis som hållit igång de sista dagarna tack vare choklad och kaffe

mette sa...

Hvor ser du fin ud... jeg sendte en mail til dig har du fået den ?

Ulrika sa...

Hej Mette! Jo, visst fick jag ditt mail!