fredag 23 mars 2012

Äntligen Hälsingland!
Jag är mitt i ett akut Hälsinge- och sommarlängt just nu! Jag längtar så fruktansvärt mycket efter att besöka gamla gårdar och efter att strosa omkring i de solvarma rummen som alltid luktar på samma vis. Liksom gammalt. Och gott. Och sommar. Får nästan ont i hjärtat när jag tänker på det, så mycket längtar jag!


Vilken tur då att jag kan få utlopp för min längtan genom att i jobbet rodda en föreläsningsserie på tema hälsingegårdar! En föreläsningsserie som kommer att ges på sammanlagt fyra platser under våren. Föreläsningarna kommer att handla om allt från inredning med måleri och tapeter, till gårdens byggnader och den odlade prydnadsträdgården. Den första föreläsningen kör igång redan nu på tisdag. I Alfta klockan 18.30. Då kommer min kollega Ingela Broström och Lars Nylander från Hälsinglands museum att föreläsa om inredning på hälsingegårdar genom tiderna.


När våren har övergått i sommar, avslutas hela föreläsningsserien med ett heldagsseminarium på temat historiska trädgårdar. Det kommer att hållas 16 juni på Erik-Anders i Asta, Söderala. Gården är väldigt fin och har en fantastisk rekonstruerad trädgård. Den dagen ser jag verkligen fram mot!

Läs mer om föreläsningsserien och seminarietmuseets hemsida! Mer om hälsingegårdar hittar ni HÄR!

Jag har skrivit om detta även på jobbets blogg. Kolla in!

4 kommentarer:

Malin sa...

Helt fantastiskt vackra bilder. Jag vill också åka till Hälsingland!

Jessica sa...

Åh! Din kärlek till Hälsingland smittar lätt av sig på mig. Tror att jag måste plocka fram den där tjocka Husbibeln och frossa i fler bilder.

Magenta sa...

Åhh, så vackert!

ashley sa...

that wallpaper! so nice :)