tisdag 20 mars 2012

Instagram och Blogger
Min blogg känns lite eftersatt. Jag har brist på inspiration och längtar efter utesäsongen på jobbet. Och jag längtar efter Hälsingland.

Just för tillfället får jag utlopp för min kreativitet genom Instagram! Det är perfekt för en otålig, orolig och inspirationstörstande själ som min. Här duggar uppdateringarna tätt och det finns alltid nya intressanta, vackra och roliga bilder att titta på! Jag delar med mig av det som händer under min dag. Ibland flera gånger om dagen och med bara några enkla beskrivande rader om bilden jag lägger upp. Jag kommer på något vis närmare mina Instagrammande IRL-vänner som bor i andra städer, tack vare att jag kan följa dem på Instagram. Och bloggvänner som finns på Instagram... på något vis känns det som att jag lärt känna er lite bättre nu. Och andra personer, som jag hittat på Instagram och börjat följa, de blir liksom nya vänner.
Bloggar följer jag genom min iPhone. Men sedan några veckor tillbaka har Blogger och kanske även andra bloggprogram, gjort om inställningarna för bloggars utseende i mobilen. Det gjorde de en gång tidigare också och då skrev jag om det här. Jag gillar det inte! Den här inställningen gör att alla bloggar ser ungefär likadana ut. Borta är det personliga utseendet som personerna bakom bloggen en gång givit sin blogg. Borta är länklistor, etiketter och historik på bloggen. Allt blir slätstruket och rätt trist. Jag vet, jag kan klicka i Visa webbversion längst ner i bloggen, men, den speciella känslan med många bloggar har ändå minskat...

Tycker jag. Samtidigt inser jag att det säkert finns en vits med den här inställningen, eftersom de flesta bloggare ändå behåller den. Men jag förstår inte den här inställningen och därför har jag klickat bort den på min egen blogg. Men alltså, vilka är fördelarna? Jag vill gärna veta!

6 kommentarer:

metamorphosis sa...

Du är inte ensam om att inte gilla den där nya list-varianten! Det blir ju så, ja platt att läsa bloggarna med den tycker jag... :( (och jag som just börjat surfa i telefonen har i princip helt gått tillbaka till dator igen, delvis pga detta)

Kan det var att den blir snabbare att ladda upp? Ja, för NÅN fördel måste väl finnas?

Solveig Lövendahl sa...

Eller så är man bara oteknisk, som jag. Hur gör man för att klicka bort det? Kollar inte bloggar i mobilen så ofta eftersom de ser så tråkiga ut där... Min tex.

Ulrika sa...

Ah! Skönt att få lite medhåll, började tro att jag helt har missuppfattat allt... Att surfa bloggar genom datorn blir helt enkelt inte av för mig och på grund av den här tråkiga varianten har jag tappat en del lust att surfa genom telefonen... Och det är ju TRIST!
Solveig: Kolla i det länkade inlägget som finns i detta inlägg, där skriver jag hur du kan klicka bort det! Gör det, din blogg som är så fin, det vill man se!

Kerstin sa...

Instagram...vad är det egentligen och vad är det som är bra med det? Kompleterar den bloggen eller ersätter den bloggen? Ett annat irritationsmoment i blogger är den nya texten, som man knappt kan läsa, för att bevisa att man "inte är en robot". Den hindrar lusten att kommentera.

Ulrika sa...

Kerstin: jag skrev lite om Instagram den 14/1 i år. Hur ska jag beskriva det..? Som ett slags bildprogram. Twitter fast i bilder. Och man kan följa andra och då får jag hela tiden deras uppdateringar. Man kan titta på andras foton UTAN att följa dem också. Det går att söka på "taggar" eller vad man nu kallar det. Sökord kanske? Jag använder inte såna till mina bilder men det borde jag kanske. Jag har sökt på både "Buildings" och "Ceramic". Och naturligtvis fått 1000-tals träffar! Kan bara ana hur många träffar man skulle få på typ "Knitting" och "Textiles"! Nej, jag tycker inte att Instagram ersätter bloggen. Mer som ett kompliment! Jag har en länk till bloggen därifrån i alla fall, i likhet med många andra. Jag har hittat till några nya bloggar tack vare Instagram!

Kerstin sa...

Tack för ditt svar. Det låter spännande. Jag ska genast undersöka detta.