onsdag 23 november 2011

Vi åkte till Hälsingland, del 1


Jag och min nya trevliga kollega, Anna, hänger runt i Hälsingland den här och nästa vecka. Eller, ja, det gör vi väl lite då och då förstås, eftersom vårt län består av både Gästrikland och Hälsingland och vårt museum verkar i hela länet. Vanligtvis jobbar jag ensam, så det är ju extra kul att göra det här jobbet ihop med någon annan!

Just som november är som gråast, mörkast och... ja... fulast, får vi besöka de här pärlorna till gårdar. Vi pratar med de fantastiska människor som bor i och förvaltar de här skatterna. De här rummen alltså... Alla detaljerna. Hantverken. Den ena gården finare än den andra.
6 kommentarer:

Kerstin sa...

Men vilket fantastiskt jobb du måste ha. Tänk att få tillträde till dessa hem och med din blick få se allt. Tack

Det växer sa...

Kan du inte skriva lite om det här med att förena byggnadsvård och gamla hus med att leva ett vanligt (modernt) liv. Det finns så många som tror att man MÅSTE göra vissa saker för att kunna bo i ett gammalt hus, som att byta till treglasfönster, byta ytterdörr, tilläggsisolera timmerhus, osv.

keramikern på kullen sa...

Åhh hur avunds sjuk blir man inte...vilka vackra bilder du måste ha på näthinnan, och vad mycket tankar..vilka var det, hur tänkte de, vad kände de...nästan lite som att läsa någons dagbok, en tjuvkik..tack för de sprider lite ljus i mörka november

Jessica sa...

Materialen och hantverket. Jag blir alldeles matt av lycka, speciellt över bilderna på de små dockorna och deras kläder. Och så den vackra väggen med målad dekor. Tack för att du delar med dig.

Evelina sa...

Hej! Ramlade in här via twitter! Funderar dom det är min mor du besökt, i flor, Söderhamn. Om inte så borde du göra det. Det huset har inspirerat mig mycket!
http://intrycktaavtryck.blogspot.com/2011/08/det-hjartat-ar-fullt-av-talar-munnen.html

Ulrika sa...

Evelina: Nixpix, det är det inte. Men jag undrar om inte min kollega Anna kanske kan ha varit till din mamma i ett annat ärende.