måndag 7 mars 2011

Undrar hur det känns att bo här? Del 3
Ja, hörrni, den tanken har sysselsatt min annars rätt lågpresterande hjärna i några veckors tid nu. Lägenheten som var till salu. Vi var där. Det var en massa andra personer också. Personer som kliade sig på hakan och funderade över vilka väggar de skulle riva om lägenheten blev deras. Som skulle ta bort både serveringsgång, klädkammare och jungfrukammare till förmån för ett stort, luftigt och frescht kök...

Det otroliga hände! Vi var de enda som budade på lägenheten. Eller ja, det gjorde vi ju inte, eftersom vi var de enda! Vi fick den! Vi kommer att flytta till den! Lägenheten som har så många fina detaljer som vi verkligen uppskattar! Fina gamla mattor i garderoberna, en serveringsgång och breda fönsterbänkar i ljusgrön marmor! Och tapeten med krukor... kanske är den menad till en keramiker?

Här har Bernt och hans familj bott sedan 1958. Huset byggdes 20 år tidigare. Nu är Bernt borta men hans dotter bor i lägenheten ovanpå vår. På vinden finns ett stort torkrum med brädgolv. Herregud, jag myser ihjäl mig! Jag kommer att få många anledningar att återkomma till vårt nya boende här i bloggen!

Med anledning av vår kommande flytt och vårt nya boende skapar jag en ny kategori som heter Hemma hos oss. Den tidigare Hemma hos mig har ju handlat om min nuvarande lägenhet. Min lägenhet. Men den här nya... vår lägenhet!

25 kommentarer:

Anna sa...

Men Grattis! Så spännande, ser ju ut att vara en riktig pärla. Det finns ju inga gränser för hur häftig tapeten är!

Emmas dagar sa...

Stort grattis! Det ser jättefint ut!

Elin sa...

Grattis! Vad skönt att lägenheten blir omhändertagen av någon som kan värdesätta den! Ser fram emot fler inlägg.

Frida sa...

Men wow! Ser fram emot att få se mer av den lägenheten!

Anonym sa...

Grattis! Jag tror lägenheten kommer att mysa den med, av att ha er som inte vill riva och slita och piffa sönder den. Riv-och-slitarna får bygga nya hus, där de kan sätta in rostfria kylskåp och skåpsluckor som bara gör en förvirrad....

Bland nystan o papper sa...

Grattis!
Härligt att ni fick det. Mm, det är fint med sådana gamla detaljer.

Clara sa...

Grattis! Lägenheten ser helt fantastisk ut, jag ser fram emot att få se fler bilder från den. Skönt att den hamnade hos er som kommer ta väl hand om den, jag är så trött på alla sönderrenoverade utblåsta lägenheter på hemnet.

Maria sa...

Grattis! Det ser verkligen ut att vara en helt otroligt härlig lägenhet - gillar alla detaljer. Ska bli kul att se mer från den sen!

metamorphosis sa...

Nämen du skojar?! Är det er nya lya!? GRATTIS!!!
Kommer att följa detta med spänning!

med nål och tråd sa...

Tjoho! Grattis! Vilken tur att ni får flytta till en så fin lägenhet, då kanske du inte saknar ditt kök lika mycket? Jag ser fram emot många fina lägenhetsblogginlägg i framtiden.

Meta sa...

Hej Ulrika. Jag har funnit din blogg via någon av dina hantverksbloggvänner och jag tycker den är alldeles underbar tillsammans med din urvackra keramik. Vackra berättande bilder fogar du också in och jag blir ännu mer nyfiken.
Vilken fantastisk lycka det måste ha varit när möjligheten om den vackra lägenheten plötsligt blev realiserbar. Tapeten är som ett konstverk och din keramik kommer att passa som handen i handsken.
Vad har luckan som du fotat för funktion undrar jag? Du är Välkommen att besöka min vävblogg om du har lust. Hälsningar Meta

Anna sa...

grattis vad kul! ska bli spännande att se hur ni får det där!

Ulrika sa...

Meta: luckan i dörren är för att öppna brevlådan som alltså är infälld i ytterdörren! Fiffigt, varför gör man inte så nuförtiden? Kanske för att man får så mycket mer post nu mot för 1938? Tur vi inte har reklam i alla fall! Vår post bör rymmas! De där dörrarna ska jag strida för om någon tänker tanken på att byta ut dem. På utsidan är de trädgräns och helt släta! Ja, ni ska få se trapphuset sen när vi flyttar in! Grönt... och skönt...

marie-louise sa...

Jag vill också ha den där tapeten! Nu!!!
Och så Grattis till att ni ska få större förstås. Nu går ni liksom in i en ny fas och lämnar en annan:)

Solveig Lövendahl sa...

Härligt! Grattis! Den verkar ju vara som gjord för dig!

Joanna sa...

nej lägg av!
så himla roligt, jag blir helt hjärtklappig nu.

det känns skönt att lägenheten går till er, som har vett att spara allt det vackra.
SKÖÖÖÖNT.

Ann sa...

Kommer inte ihåg hur jag hittade hit, men ett tag kunde jag inte hitta tillbaka och då saknade jag din blogg. Första kommentaren. :-)
Kände så hopplöst när du skrev "...vilka väggar de skulle riva om lägenheten blev deras." Så bra att det inte blev så!
Tittar då och då på lägenheter med planen att flytta om ett år. Finns inte så mycket jag kan tänka mig. Sönderrenoverat, nerslagna väggar, köket flyttat till hallen så ettan blir en (mäklarspråk:) spatiös tvåa med access till balkong.
Hoppas ni kommer trivas!

TokTova sa...

Stort grattis! Det låter ju helt fantastiskt. Och så är jag glad för lägenhetens skull som slipper få öppen planlösning och utrivna skåp och så vidare. Och så fick jag själv lite hopp om att det kanske någonstans finns ett hus kvar till min familj som är lika härligt oförstört...

Erika sa...

Underbart! Vilka teasers till bilder. Vill se mer! Vill uppleva live!

Fru W sa...

Åååhh va spännande och grattis i mängder. Ska bli väldigt roligt att få se fortsättningen =)

Lotta sa...

Jag instämmer i hurra-ropen! Vilken MAGNIFIK lägenhet som verkar rymma en hel del originaldetaljer. Det är väl självklart att en keramiker ska bo bland de där tjusiga tapeterna! Jag blir så himla glad och upplyft varje gång rätt lägenhet/hus hamnar i rätt händer. Det är en så hemskt olycklig (och oåterkallelig!) trend som gått i renovering. Så många fina originallägenheter och hus som fått ge vika för öppna planlösningar och andra (i mitt tycke) kortsiktiga lösningar. Jag är själv ägare till en fin pärla från -63 med en massa fina originaldetaljer kvar som jag vårdar ömt. Så STORT GRATTIS till ert nya hem! Och i likhet med alla andra ser jag jättemycket framemot en massa bilder då ni flyttat in!

ave sa...

men hurra, tapeten! lägenheten var verkligen menad för er!
...och postluckan!

Herr Movarp sa...

Det var verkligen kul! Grattis!

Annika sa...

Grattis! Det ser verkligen ut att vara en fin lägenhet! Ser fram emot fler bilder!

Maud sa...

Grattis! Verkar vara som klippt och skuret för er!