torsdag 3 juni 2010

Favoriter

Bild från Fine little day

Bild från aprill aprill

Bild från Metamorphosis
Jag följer rätt många bloggar varje dag. Jag har mina favoriter! De skiftar över tid, några består, andra utgår. Ja, det är hårt, men sant. När jag tänker på de jag gillar mest just nu så kan jag se en gemensam nämnare för de flesta; vardag. Alltså, det är inga glamourbloggar jag följer, utan såna som handlar om det som vi har omkring oss, det som händer här och nu, vår vardag. Gemensamt för de flesta är också att de har ett bra språk, en positiv ton och fina bilder!

Vackra kläder och annat - den första bloggen jag började läsa. Det var ett tag sedan och jag har inte tröttnat alls.
Fine little day - älskar bilderna, älskar hemma-hos-inläggen och älskar projekten!
AprillAprill - vardag när den är som bäst! Gillar att se hur deras nya hem tar form, gillar att läsa om barnet, gillar de vackra fotografierna.
Metamorphosis - kreativ inspiration och familjeliv! En av de första handarbetsbloggarna som jag började läsa.
Med nål och tråd - kreativ bloggerska som inte drar sig för att dra igång projekt och för att graffa med sitt hantverk! (En ganska lång tid trodde jag att Metamorphosis och Med nål och tråd var samma person, vilket visade sig inte vara fallet. Jag hittade den ena via den andra i alla fall.)
Tyg och otyg - gillar allt det kreativa som sker här. Gillar språket!
Marie Louise Syndqvist - den enda keramikerbloggen som jag följer. Här produceras det keramik med underbara mönster!
Försök att inte se så snygg ut - vardagsliv, men även litteratur och en mängd andra intressanta nutida frågor avhandlas här. Gillar språket!
Onekligen - ja, vad säger man? Vasst språk, små, små nyanser i ordvalen. Varje inlägg känns som pricken över i:et.

Besök dem! Och ge mig tips på era bästa bloggar!

8 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Tack Ulrika! Vad roligt att få vara på din favoritlista! Jag delar med mig av ett par som jag gärna besöker, som du kanske också gillar:
Ä I A Gart(http://aiagart.blogspot.com/) gör mycket vackert i olika tekniker, skriver vardagspoetiskt och visar fina bilder från ett hus i Dalarna.
365 Malmö (http://365malmo.wordpress.com/) skrivs av Sofia, som återbrukar allt möjligt på ett kreativt sätt och verkligen graffar med sitt pyssel. Dessutom samhällsengagemang och kloka tankar.

med nål och tråd sa...

Åhh tack. Kärleken är ömsesidig!

Nu ska jag kika in på de andra bloggarna (som jag inte redan följer)

marie-louise sa...

Oh, nu kände jag mig hedrad.
Intressant detta med bloggandet. Jag följer ju oxå några och är intresserad av formen kring detta. Funderar en del över var gränsen går mellan personligt och privat tex.

Det jag gillar tar dock rejält avstamp i formgivningen. Sen att liv och arbete flyter samman förmerar det hela men gränsen...???

Din blogg gillar jag mycket!!!!

Ulrika sa...

Marie-Louise, där satte du fingret på något som jag också tänkt på. Det måste bli personligt till en viss gräns för att jag ens ska vara intresserad, annars känns bloggen alldeles för långt borta och... svåråtkomlig och svårförståelig... Men gränsen, ja, var går den?

metamorphosis sa...

Åh, tack Ulrika! Känner mig väldigt ärad måste jag säga, både av att vara med här och att bli sammanäxlad med Med nål och tråd!

Ang. gränsen mellan privat och personlig så är det nog lite olika från person till person.
Personligt får det gärna vara för min del. Det blir liksom roligare att läsa då, när man får en mer hel bild av personen/personerna bakom en blogg!
(sen kan jag ju tycka att det blir roligare att blogga också när man får lov att vara lite personlig)

Om jag av misstag trillar in på bloggar som är alltför privata och interna i det sätt de är skrivna på, ja så där så att man får känslan av att av misstag ha klivit in hemma hos någon okänd så blir jag snarare avskräckt än lockad att fortsätta läsa...

(ska kika in på de bloggar du tipsat om som jag inte redan följer..)

Fine Little Day sa...

Å, tack för länken och snälla ord :)!

med nål och tråd sa...

Jag har ganska nyligen börjat följa lilla a -
http://lilla-a-design.blogspot.com/
som handlar om barnpysslar, hon bjuder på många fiffiga tips, charmigt är det också.

Anna sa...

Jättetrevlig blogg. Fina saker.
Jag kan tipsa om min systers blogg: lenas lera med mera.
Den tycker jag är bra förstås...