söndag 25 april 2010

Sol, hemslöjd och keramik
Nästan varje helg sedan årsskiftet har jag jobbat med min keramik. Den första misslyckade bränningen inför Gästrik Konst försenade hela mitt schema... Nu jobbar jag med keramiken som ska till Ingårdas Åsa den 12 maj. Igår drejade jag det sista.

Men innan jag for till verkstaden hann jag med både Eriksjälpen och seminariet om hemslöjd på Länsmuseet Gävleborg. Ni må tro att det rådde en kreativ stämning på museet! Mest spännande tyckte jag det var att lyssna på Eva Ohlsson, chefen på Nämnden för hemslöjdsfrågor. Tänk, en egen nämnd, direkt lydande under Kulturdepartementet, bara för hemslöjdsfrågor! Sveriges alla hemslöjdskonsulenter lyder direkt under nämnden. Emellanåt frågar jag mig varför jag inte utbildade mig till hemslöjdskonsulent istället för till byggnadsantikvarie. Jag tror att det hade varit ett jobb helt i min smak! Men ok, nu jobbar jag med (för det mesta) väldigt intressanta hus och får ägna mig åt hemslöjds- och konsthantverksfrågor på min fritid istället.

Igår sken solen och jag hade på mig stövlar från Beyond Retro, kjol från Bric a brac, favoritloppiskoftan från Gotland, gammal blus från Indiska, egentillverkade örhängen, solbrillor från H&M och väska som mamma köpt på loppis till mig.

Tackar till Bland nystan o papper för den utmärkelse som hon har gett till mig! Tackar, tackar!

4 kommentarer:

med nål och tråd sa...

Ja tänk den som vore hemslöjdskonsulent. Det vore nåt det! Mycket jobb, både hårt och inspirerande, verkar det vara i dessa tider.

marie-louise sa...

Tja snygging!

Maria sa...

Kanske samma seminarium som jag ska på i Skellefteå i juni. Om varumärket/plattformen?

Ulrika sa...

Maria, nä, det är nog något annat du ska på då. Det här handlade mycket om hemslöjdens historia. Ditt seminarium kanske går under temat "Slöjden som näring", en sån seminarieserie har vi haft här också och jag har förstått det som att det är något som Nämnden för hemslöjdsfrågor, genom hemslöjdskonsulenterna, har arbetat med rikstäckande.