söndag 18 april 2010

Gårdagens skörd


Erikshjälpen igår. Lampan såg jag direkt när jag placerade mig i kön utanför inför öppningen. Snabb som en vessla var jag när dörrarna öppnades, svängde runt hörnet och mot fönstret. Greppade lampan och lade ner den i min korg! Kosta 1954. Tungt, tjockt mörkt glas.

Sen, ett gäng broscher. Druvklasen gillar jag mest, men de två andra är ju tjusiga de också, var och en på sitt vis. Och de där skorna... de är för små... Men jag kunde inte bara låta dem stå där. Jag fick den där känslan igen: jag måste rädda dem! Inom några veckor ska jag göra ett ryck på Utvalt som varit rätt passiv länge nu. Jag kommer att lägga in en massa nytt där, bl a annat de här fina skorna! (Tavlan till vänster om lampan är målad av Erik Rask, Gävle, numer Göteborg.)

5 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Men, vilken fin lampa. Den skulle jag också ha huggit om jag haft chansen!

fale artut sa...

Druvklasen är fantastisk!
Härliga fynd och vilken lampa! Heja Dig!

Maria sa...

Wow, fyndigt!

med nål och tråd sa...

Så fint alltsammans, brosch, skor, lampa, ja allt. Men lamadjuret måste nog bli min favvo. Lite udda. Hoppas att den inte spottas. hihi.

Händer på Haga sa...

Grattis till så fina fynd! Du har ett extra sinne för sånt har jag förstått. Ser fram emot din uppdatering av Utvalt, du har mycket fint där, tyvärr inte nåt som passat mig riktigt än.