fredag 12 februari 2010

Trädgårdsseminarium på Dalarnas museum


Programmet är klart, affischen är utprintad! Det trädgårdsseminarium som jag satt ihop kommer att bli riktigt kul, tror jag! Du hittar mer information om det här, kolla högra kolumnen en bit ner.

Föreläsare under dagen blir Åsa Wilke, landskapsarkitekt som även skrivit boken, Villaträdgårdens historia: ett 150-årigt perspektiv. Lena Nygårds från POM (Programmet för odlad mångfald) kommer för att berätta om det arbete som hon gjort i och med fröuppropet, då hon rest runt i Sverige och samlat in både fröer och berättelser. Från Leksand kommer bl a Agneta Magnusson, för att berätta hur deras trädgårdsgrupp arbetar med iordningställandet av en historisk trädgård. Slutligen ska Inger Berglund från Falun, berätta om den inventering av trädgårdar i Dalarna som hon har gjort samt hur man kan arbeta med trädgårdsturism.

Trots att jag slutar på Dalarnas museum den 26 mars, ska jag självklart gå på seminariet den 10 april! Kommer ni?

4 kommentarer:

walkingthecamera sa...

attans att dalarna är så långt bort! det verkar väldigt intressant.

Ulrika sa...

Från Stockholm? 1½ timme till Gävle, sen ganska precis 1 timme till Falun. Det är nära! Kom!

Dorthe sa...

Spændende! Og oplagt ide. Hvor skal du til at arbejde? Stadig museum eller...?

Ulrika sa...

Dorthe, jag börjar arbeta på Länsmuseet Gävleborg den första mars. Det är det museum som ligger i min stad Gävle. Jag har arbetat där två gånger tidigare, båda gångerna på mammavikariat, men nu är det en "riktig" tjänst!