tisdag 23 februari 2010

Om att firaDet är viktigt att man firar viktiga och kul saker som inträffar i ens liv. Inte väntar för länge med att fira, inte tänker: om jag får det där jobbet, då ska jag fira, utan snarare firar varje liten delseger under resans gång. Fira att man kallas till intervju, fira att intervjun gick bra och sen även fira att man faktiskt fick jobbet.

När jag fick min fasta tjänst på Länsmuseet Gävleborg (där jag förövrigt börjar den första mars) tänkte jag att jag måste fira det hela på något käckt vis. Vad kunde passa bättre än ett par nya örhängen? Ett par örhängen från Sägen? Fina, fina silverinfattade smycken gjorda av gammalt porslin. Jag fastnade för Greta, ett par knubbiga örhängen i vitt och blått och någon vecka senare damp de ner i min brevlåda, förpackade i en vacker svart ask. Elin Sigrén som formger smyckena, har också en blogg som är väldigt intressant att följa just nu, då hennes företag växer och knakar och man som läsare får vara med på den spännande resan.

Själv vandrar jag runt i mina fina örhängen och är rätt nöjd med mitt liv just nu! Hoppas att ni också har det bra!

14 kommentarer:

Fine Little Day sa...

Så sant och klokt. Jag ska försöka fira så mycket jag kan resten av livet :) Snygga hängen, snygg profil och färgsprakande textil (?).

Joanna sa...

va!?
nytt jobb? FAST JOBB!
underbart ulrika, väl värt att fira och vilken rolig start på våren.
(kommer den till 1 mars, haha jag betvivlar men det är ett delmål till våren iaf).

Anonym sa...

Alla skulle faktiskt tänka på att fira varje liten delseger! Mycket fina örhängen och fantastiskt tyg!

Terés sa...

Fira ska man! Stort och smått! Tyget bakom dig, är det ditt? har du så fint tyg på ditt jobb? Om jag hade det tyget på mitt jobb skulle jag fira. Fast jag tror jag måste vara mer diskret i mitt arbetsrum...

Ulrika sa...

Tackar! Jo, mönstret bakom mig är ett tyg. Från Tampela, tror jag. Eller heter det så? Är inte där nu så jag kan kolla. Tyget är mitt och tyget hänger på mitt rum på jobbet. Det har hängt på många av mina jobbrum, nu kommer det nog att få flytta in i Gävlerummet också, gör faktiskt dagarna en hel del roligare!

Våren första mars... högst tveksamt. Börjar ställa in mig på att häcka inne i min lilla grindstuga vid påsk, då Gästrik Konst är, våren kan väl knappast ha hunnit komma då heller... Men 2011! Då är påsken och även Gästrik Konst, långt in i april. Då är det påsk. Alltid något att se fram mot. Kanske rent av fira redan nu?

Anonym sa...

Härligt med färg. Vilken fin blogg du har. Roligt att se lite Gävle ur antikvarieögon.

EÅ sa...

Bra belöning! Vi måste fira för att vi får en så bra arbetskamrat som dig också : )

Ulrika sa...

EÅ: Ja, jag tycker nog att vi kan fira det direkt på måndag! Jag kanske rör ihop något och chocköppnar första dagen...

metamorphosis sa...

Helt rätt! Klart man ska passa på att fira när det finns ngt att fira. Påminner om en sak som en fd. jobbakompis brukade säga; kan man glädjas åt det lilla så har man mycket att glädjas åt!

Tänkte kika in och tacka för att du tog dig tid att dela med dig om dina tankar och funderingar kring bloggande och bloggläsande. Uppskattar att jag fått ta del av dem!

Vilka söta silverinfattade smycken du länkade till också! Underbar!

Solveig Lövendahl sa...

Vilken underbar bild! Fina örhängen, fint tyg, fin Ulrika. Och härligt att livet är härligt!

artycho sa...

Beautiful earings and gosh the wall paper is awesome too!

Ulrika sa...

Artycho! Actually, it´s a textile!

Vintage Fairy Tales Rebecka sa...

Jag firar varje dag med små belöningar!
Ofta blir det ett fint litet bakverk, det ingår liksom i min diet och må bra filosofi!
Örhängena är inget dumt sätt heller.
Elin gör finfina smycken!
Trevlig helg
Becky

artycho sa...

Textile...even better it is gorgeous!