tisdag 1 december 2009

Om julmarknaden, del 1


Nu har jag börjat återhämta mig efter min julmarknad. Jag hade en jättetrevlig helg med närmare 50 gäster! Här är det lilla Kerstin som myser vid fikabordet.


Här är blommorna som jag tidigare visat i ofärdigt skick. Dock ska de produktutvecklas med fyra hål istället för två, så att snöret, eller bandet som de hängs upp i, bildar ett korsstygn.

Så här var jag klädd under marknadens andra dag, söndagen. Jag var inspirerad av hur Elin var klädd, när hon besökte mig under lördagen. Mer om henne i del 2!

Här på hyllan i hallen samsades många olika föremål. På gaveln hänger nålbunda vantar som Ulla Forsberg har gjort. Hon har även gjort den bundna kransen som skymtar högst upp på gaveln. Och så hade hon med tre finfina vävda mattor, som dock inte kom med på något foto. Ulla går just nu en yrkesvävarutbildning i Upplands Väsby, inom kort ska jag få se hennes mattprover!

På gaveln hänger även vantar som Barbro Hårding har stickat. Hon säger att hon är slarvig, men det kan jag inte se några spår av! Hon stickar, förutom vantar, även ungefär hur FINA tröjor som helst! Och så har hon fantastiska ljusblå ögon till sitt vita hår!
Min Johan hade sina lödpennetavlor med på marknaden. Här är en musfågel från en serie med blanddjur som han har jobbat med under hösten. I lådan står flaskor av äppelmust från Falun och min kollega Anna Hagland. 60 backar fick de ihop i år... Längst fram ligger mina små väskor sydda i tyger med William Morrismönster.


Barbros vantar.

5 kommentarer:

Elin F sa...

Gud, nu är jag nyfiken på del 2!!! Ska försöka ta mig till Konstra imorgon, jag blev sjuk ändå av sprutan så jag har varit hemma och haft produktionen igång ;)
Tack för en mysig och inspirerande helg!

fale artut sa...

Så mysigt! De där "karen" för väggupphängning tycker jag mycket om..... och blommorna! Och ......
Så roligt att se! Och att läsa! Tack!

ida sa...

Det ser ut som om det var en alldeles fantastiskt mysig julmarknad. Synd att man bor i Göteborg och inte kunde komma.

Annika sa...

Så trevligt det ser ut! Många fina grejer du har gjort! Tack för att du visar! /Annika

med nål och tråd sa...

ojojoj vad du fixat och donat med din julmarknad. Det ser väldigt mysigt ut! Nu förstår jag vad du syftade på här om veckan när du beskrev hur mycket jobb det var.