fredag 18 december 2009

Äntligen!Det har blivit vinter nu!

Idag har jag varit ute och åkt i Dalarnas vackra vinterlandskap. Jag åkte till Svärdsjö och Sundborn. Termometern visade minus 17 grader. Jag blev otroligt sugen på att leta upp en spark och ge mig ut och sparka. Som förr i tiden.

Sen skulle jag åka hem till Gävle med tåget. Vi blev stående i Hofors och efter ett tag fick vi veta att det var ett trasigt tåg som stod och blockerade spåret en bit bort. Vi fick sitta i tåget och invänta en buss som tog oss en station närmare slutmålet. Sen på ett nytt tåg. Med en försening på 1½ timme kom vi äntligen fram till Gävle i alla fall. Mitt jullov kan börja. Och det bästa av allt, det kommer att pågå i tre (3) veckor!

Det är så mycket jag vill göra under de tre veckorna; Jag vill testa att baka macaroner för första gången i mitt liv. Ni vet, såna där franska små marängbakverk i fluffiga pastellkulörer. Jag vill jobba med min keramik. Jag vill hänga med min kompis Terés. Jag vill vila och jag vill promenera i dagsljus. Och fika. Och jag vill starta en bloppis.

5 kommentarer:

Bistels Brenneri sa...

Hei!! Det ser herlig ut med snø...her har det ikke kommet noe snø ennå..øv øv. Ha en God kveld :-))

HELLO TIGER! sa...

Mitt "jullov" börjar på onsdag med att jag åker upp till Dalarna. Tre dagar får jag, sedan är det åter till uppsatsen.

Unknown sa...

Åh! Jag har också sneglat på macaron-recept den senaste tiden. Vi får väl se om någon av oss lyckas.

Ulrika sa...

Hello Tiger: Härligt att du får åka till Dalarna! Det är så fint där nu, må du tro!

Johanna: Jag har en känsla av att det är svårt med de där macaronerna... Men mitt självförtroende är osvikligt när det kommer till bakning, så jag känner mig ändå inte särskilt nervös...

Terés sa...

Åh herregud vad fint!