torsdag 12 april 2012

Vardagsrummet - check!Äntligen! Gardinerna har kommit upp i vardagsrummet och det kan nu betecknas som mer eller mindre färdigt! Det var egentligen det rum som blev färdigt första av alla, redan under förra sommaren. Därefter har vi undan för undan satt upp en tavla här och en tavla där. Fyllt på med sånt vi gillar. Saker finner sin plats allt efter att tiden går och vi bor in oss.


Innan vi flyttade in bodde Bernt och hans familj här. Det hade de gjort sedan 1958. Lägenheten var verkligen inbodd och när man undersökte saken lite närmare kunde man se att rummen genomgått en del förändringar genom åren. Här i vardagsrummet var vi (läs, hantverkare) tvungna att helt strippa väggarna från alla tapetlager. De var så tjocka att en skuggrand fanns uppe vid mötet med taket. Tapetlagren satt på sina ställen lösa och hade inte hållit för målarfärg.
 

Jag tycker att det är roligt att se på bilderna från mäklarens prospekt och jämföra dem med hur det ser ut nu. Tänk, samma rum, men så olika stil! Bernts inbodda och väl möblerade vardagsrum, där varje pryl och tavla tycks ha funnit sin självklara plats. Och vårt vardagsrum som liksom trevar sig fram mot att bli vårt helt och hållet.


Trevlighetsfaktorn ökade markant med gardiner i alla fall! Och fler tavlor väntar på att hängas upp. Bilderna visar ett renplockat vardagsrum. Jag är hemma och är sjuk. När Majlis varit hemma ett tag så ser inte golvet ut så här... Det är mysigare när hon är här...

8 kommentarer:

med nål och tråd sa...

Så fint ni fått det! Jag tycker att det finns harmoni i både gamla och nya bilderna, fast på olika sätt.

Mika sa...

vad fint ni får det!

Sophie sa...

Du & din familie bor simpelthen så fint. Jeg kunne flytte ind straks! Og sikke en god idé at gemme billederne fra mægleren - det er sjovt at se dem sammen med jeres (som er de fineste!). Skønt at se med på instagram også og håber snart din datter bliver frisk igen.

Sophie sa...

Håber at du bliver frisk igen snart :)

metamorphosis sa...

Det här inlägget fick mig att tänka kring frågan "vad gör ett hem?" och också tänka på hur mycket ens hem faktiskt avspeglar både vem man är och hur man lever sitt liv.

Tack för att du delade med dig av alla bilderna!

Ulrika sa...

Metamorphosis: precis så tänkte jag också! Samtidigt som det är kul med före och efterbilderna så kan jag ändå inte låta bli att bli lite sorgsam när jag tittar på Bernts rum. Borta för alltid liksom.

Jennie sa...

Helt fantastisk fin och bred fiskbensparkett!!

marie-louise sa...

Tack för titten Ulrika:)