fredag 3 september 2010

Lyllo mig!


För några dagar sedan dök den här ungen upp i min post. Den är gjord av Marie-Louise och det är också hon som skickade den till mig. Hon kallar den för busfrö. Jag kallar den för Ungen. Det var för flera år sedan som jag såg den första gången. Marie-Louise sålde den på Öster om ån i Uppsala. Men det är först nu som jag kände ett riktigt vill-ha-begär och jag frågade Marie-Louise om hon fortfarande hade någon unge kvar som jag kunde få köpa. Och så kommer den här på posten! Som gåva! Jättefint skulpterad i en ljust rödbrännande lera!

Mindre lyllo mig är att 2½ veckas rethosta, främst på nätterna, nu varit borta några nätter men kom tillbaka i natt. Och vid 15-tiden idag kom helt plötsligt ett halsont precis som jag minns det från den enda gången jag haft halsfluss, för sisådär en 20 år sedan. Men det borde inte kunna vara halsfluss tänker jag, eftersom jag sedan förra fredagen äter penicillin för ett konstigt märke på min axel som jag misstänkte som borrelia. Man kan väl inte FÅ halsfluss när man äter penicillin?

Nåväl, nu struntar vi i det tråkiga och tittar vidare på min nya unge istället!

6 kommentarer:

metamorphosis sa...

Usch för sjukor! Hoppas allt ger med sig så snart som möjligt!

...men rackarns vilken fin liten skulptur! förstår att du fastnat för den/dem!

Line Katrin Moe sa...

Så fin skulptur av Marie-Louise! En liten skatt. Ønsker deg masse god bedring. Jeg skal sende mange gode tanker så du blir frisk og fin:)

Tyg och otyg sa...

Vilken fin! Perfekt present till en blivande eller nybliven mamma.
Hoppas att du snart frisknar till!

med nål och tråd sa...

Hoppas att det fina busfröet får det halsonda att försvinna.

marie-louise sa...

Hallå där,
vad kul att du gillar den!
Undrar när din egen lilla bebis kommer...?????

Fine Little Day sa...

Å, den är fantastiskt fin!

Hoppas hostan försvinner.