fredag 28 november 2008

Snälla skor, del 3 - Sommar

Om två dagar är det första advent. Innan dess måste jag klara av det här med den tredje pusselbiten i pusslet snälla skor. Sommarens snälla skor. Inlägget kunde också ha hetat Träskor, rätt och slätt.

Träskor är nästan de enda skor som jag använder under somrarna. Så har det varit några somrar nu. De är de finaste sommarskorna, tycker jag. Passar fint till kjol eller klänning, men är lika fina till byxor också. I somras hade jag till en början, träskor HELA tiden. Men så blev jag påkörd av en bil. Inte så mycket, men ändå. En fot sa ifrån. Jag fick jätteont i fötterna och då är inte träskor de mest fotvänliga skor man kan ha... Jag fick ta en paus under flera, flera veckor. Det var tråkigt. Jag längtar till sommaren och mina träskor igen!

Svårt att rangordna dessa i snällhet. Det går inte. Här är de och alla kommer från Knulp.

Mina första, och senaste, träskor. Klassikerna. Har alltså ett gammalt par och ett helt nytt par. De gamla har jag lagat flera gånger, det går nämligen att skicka efter reservdelar från Knulp. Så här såg träskorna ut redan när jag var liten. Men det var bara superpräktiga och töntiga personer som hade den här modellen då, tyckte jag. Själv var jag urtuff med kritvita träskor... Modellen är smäcker med smala band och skinnet mörknar så fint med tiden.Ännu mer klassiker. Helt rena och fina. Utan det där kantbandet som brukar finnas på många träskor av den här modellen. Kantbandet är då oftast i plast och spricker efter ett tag. Här finns inget som kan spricka. Lika med de här, skinnet var från början väldigt ljust, men har nu mörknat en del.

Och så de här gullepluttarna! Som ett tårtpapper. Mina finaste.

4 kommentarer:

Annas infall sa...

De där skorna tyckte jag om!

Tessa o Mimmi clogs of Sweden sa...

Hos oss hittar du många coola träskor
www.tessamimmiclogs.se

mette sa...

Hej igen Ulli...ved du om de har de her stadig....kan ikke se dem på de der på deres hjemmeside.Modellen har de men kun i sort og rød og der er ikke billede af de røde.

Mette sa...

De røde sko er så skønne. Dem gad jeg godt eje.