söndag 22 juni 2014

Midsommar 2014

IMG_1911

Vår första midsommar i huset är avklarad.  Det var kallt, blåsigt och stundom även regnigt. Men mysigt! Vi hade våra kompisar med oss. Deras flicka Kerstin är två år äldre än Majlis och något av en idol.

IMG_1902

Att sova i samma hus som sin idol, vilken lyx! Då kan man sitta i sängen om morgonen och titta på film ihop.

bild

IMG_1895

IMG_1891

Midsommar firade vi på Rengsjö hembygdsgård. Fantastisk miljö för både barn och vuxna. Vi åkte häst och vagn och fiskade fiskdamm. Och självklart dansade vi också! Dansen här ovan skedde efter det stora firandet, då de gulliga farbröderna fortsatte att spela.

När vi kom hem igen kom en av grannarna förbi och bjöd oss med på midsommartur i deras lövade kärra som drogs efter en fyrhjuling. Vi åkte runt i byn och plockade upp lite fler barn. På varje ställe blev vi presenterade som de “som köpt Lundströms”. Det är nästan så att jag kände mig som Carl Bertil Johansson under hans segertåg med sin far. Överallt blev vi liksom lite hyllade som några slags hjältar som tagit sig an det gamla huset. Vi känner oss mer än välkomna i byn!

IMG_1897

Johan klippte upp en öppning i vår massiva syrénhäck som vetter ut mot åkrarna och ängarna. Häcken ser kanske fin ut på bild men bladen börjar först på en höjd av ca 1,30. Vår plan är att ta ner hela häcken i sommar och att sedan hålla efter den. Vi har en kohage direkt nedanför häcken och det är rätt mysigt att få en sådan närkontakt med kossorna, som vi kommer att få när häcken är borta.

IMG_1915

IMG_1906

IMG_1910

Midsommardagen var kall och blåsig med glimtar av sol emellanåt. Vi åkte till berget som vi ser genom vårt köksfönster. Där finns en stig som leder upp till ett utkikstorn. En spännande och lite farlig promenad för Majlis och Kerstin! Väl uppe kunde vi se hur ett riktigt oväder närmade sig, så vi gick ner en bit igen och hade picknick där. En jättemysig liten utflykt som vi alldeles säkert kommer att göra om fler gånger i sommar.

Nu: Bara två veckors jobb kvar. Sedan: s e m e s t e r. Som jag längtar.

Inga kommentarer: