tisdag 28 januari 2014

Undrar hur det känns att bo här?

11

ILTQ9CHO_q100_h640_w960_mFile_cmOnlyScaleDown

Om någon hade frågat mig för tio år sedan, hur mitt drömboende såg ut, så skulle jag antagligen ha svarat att det var ett gammalt trähus långt ute i busken eller kanske en riktigt gammal gotlandsgård i sten. Idag bor jag i en lägenhet mitt i stan och trivs bra med det.

Eftersom jag trivs så bra och inte funderar på att flytta, är jag i princip aldrig ute på Hemnet och kollar på hus och lägenheter. Men emellanåt så får jag nys om objekt som är till salu. Det här är två boenden som har kommit i min väg under den senaste tiden. Så brutalt olika och belägna på helt skilda platser i Sverige. Men så underbart fantastiskt fantastiska.

Det blir ganska tydligt, tycker jag, när jag drömmer mig bort i de här boendena, att drömboendet verkligen kan se ut hur som helst. Att jag inte innan kan säga h u r mitt drömboende ser ut. Det är sånt man bara v e t när man ser det…

Tänker att jag måste visa er de här boendena. Lite inspiration så här nu när man börjar längta efter att vintern ska övergå i tidig vår. Jag höll verkligen på att kissa på mig när jag fick se bilderna för första gången. Finns såna här boenden på riktigt?

Vi börjar med lägenheten i Gröndal i Stockholm. Nu är den såld, (till en överlycklig person, antar jag) så jag har ingen länk till annonsen.

9

7

8

3

5

6

2

1

Eller vad sägs om 850 kvm disponentvilla i Strömforsbruk i Småland? Jugend när den är som bäst. Och störst.

Alltså.

Jag och mina kollegor håller på att D Ö när vi tittar på bilderna. Håll i hatten!

JAOCT7SL_q100_h640_w960_mFile_cmOnlyScaleDown

DAOCT801_q100_h640_w960_mFile_cmOnlyScaleDown

RAOCT83H_q100_h640_w960_mFile_cmOnlyScaleDown

2LJGRIJ3_q100_h640_w960_mFile_cmOnlyScaleDown

BAOCT7VB_q100_h640_w960_mFile_cmOnlyScaleDown

5AOCT7TU_q100_h640_w960_mFile_cmOnlyScaleDown

BAOCT844_q100_h640_w960_mFile_cmOnlyScaleDown

6LJGRIV8_q100_h640_w960_mFile_cmOnlyScaleDown

ILJGRIQR_q100_h640_w960_mFile_cmOnlyScaleDown

ULJGRIFM_q100_h640_w960_mFile_cmOnlyScaleDown

6 kommentarer:

Kerstin sa...

Tack för din fina kommentar på mitt inlägg. Kloka ord och kloka erfarenheter. Jag håller verkligen med dig om att ämnet gäller inom många områden. Att vara lite ödmjuk och visa respekt för andra som kanske har en annan kunskap än man själv är inte dumt. Då får man ännu mer kunskap.

Vilket hus du visade! Rena "Downton Abbey". Jag gick in på mäklarens sida och såg alla bilder. Man undrar vad huset har varit med om de senaste femtio åren. Hoppas bara att köparen tar hand om huset på ett varsamt sätt.

med nål och tråd sa...

Alltså oj oj oj. Disponentvillan. Jag visste inte att sådana hus existerade. Hur tusan inreder man ett sådant hus för att göra det rättvisa.

Gröndalslägenheten undrar jag också hur det är att bo i, särskilt med de stora fönstren, efterson jag ser höghuset från pojkvännens lägenhet

Solveig Lövendahl sa...

Alltså den där Gröndalslägenheten! Läste om den igår på Miriams kafferep, den ser ju helt fantastisk ut. Köket, balkongen, utsikten, allt... Helt fantastisk!

Ulrika sa...

Kerstin! Tack!
Gissa om jag undrar det samma. Ser så oerhört orört ut!

Elin! Nä, hur fasen skulle det gå till. Var början man liksom? Ett litet bord i hallen kanske? För att lägga ifrån sig nycklarna på. Typ. Ehhh.

Solveig! Jasså, har hon också skrivit om den? Ja, den har säkert varit en riktig snackis i vissa kretsar! Tänk den som får bo där!

Anonym sa...

Disponetvillan skulle sitta bra att ha, men, men ack så mycket städning och fönsterputs!!!!!
// Ingrid

metamorphosis sa...

WOW! Känner jag!

Har också släppt lite på mina dröm-boende-önskemål. Eller vidgat dem snarare. För det finns ju så fantastiska ställen - om än så olika!

Kan inte ens säga vilken stil som är min favorit... allt beror ju på kontexten.