tisdag 19 november 2013

Jag har bytt spårJag har tagit time out från jobbet den här veckan. Vet inte hur det blir nästa. När jag plötsligt fick en massa utslag kring ena handleden förra veckan och det gång på gång kom ut fel ord ur min mun, ja, då kände jag att det var dags att stanna upp lite. Jag har låtit jobbet ta en alldeles för stor del av mitt liv. Den här veckan försöker jag ge plats åt det som är jag. Och jag funderar över vad det är jag vill göra här i livet
Igår och mesta delen av idag, har jag mest suttit i soffan och stirrat framför mig. Men idag framåt eftermiddagen, bestämde jag mig för att sluta stirra. Och börja sy. Mycket bra idé! Tog fram två loppisfyndade tyger och började sy små telefonväskor. Ett alldeles lagom stort projekt att börja med när hjärnan är ringrostig. Så fantastiskt skönt det var att känna att jag hade tiden. Och lusten.Och sen. Jag lagade maten! Det gör jag precis aldrig. Är inte särskilt road av matlagning men antar att det har att göra med att jag aldrig övar. Fast idag tyckte jag att det var roligt att laga mat. Passade på att bjuda in mamma och pappa till kvällsmaten.

Så kan en gråruskig novembertisdag se ut när man har tagit en välbehövlig time out från jobbet.

9 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Ja, det låter som en bra idé med time out i det läget. Var rädd om dig!

Anonym sa...

Bra där! Att lyssna på kroppen. Rekommenderar dock inte att endast sitta hemma för länge. Ut i naturen. Promenera i skogen. Det finns fria joner i luften vid havet och i skogen, när man vistas i dessa miljöer fastnar de där jonerna på oss - och vi blir laddade. Och en park räknas inte ;-)
Låter lite hittepå, jag vet, men om en vallmoblomma får plats i ett frö mindre än ett knappnålshuvud så tänker åtminstone jag att allt kan vara möjligt! :-)


med nål och tråd sa...

Verkligen bra att du lyssnar på din kropp. Vila och lagom få aktiviteter (som är roliga) och inte tar energi från dig. Jag håller helt klart med om att promenader, motion i lagom dos är bra. Hoppas du blir piggare snart!

Kerstin sa...

Bra beslut! Gör det som är roligt och som du själv vill. Då brukar man komma fram till nya beslut:)

mika sa...

ansvarsfullt, modigt och förståndigt! jag sitter på jobbet och känner lika... kanske ska jag också göra så. men jag är inte modig nog just nu... illa.
ta hand om dej och känn noga vad som händer!

Ulrika sa...

Mika! Gör det! Jag har varit helt ärlig mot min arbetsgivare. Sagt att jag tar en kort paus för att jag känner så här så starkt just nu. Jag ligger absolut inte handlingsförlamad i fosterställning, men tänker att det är bra ned en paus innan det går så långt att jag börjar må sämre. Min arbetsgivare var helt med på noterna. (Säkert också för att den också vet att vi har det kämpigt på jobbet just nu.)

Så. Gör't! En vecka kan du vara hemma utan läkarintyg. Det är en ganska billig insats för hälsan!

fale artut sa...

Lyssna på kroppen, det är det bästa man kan göra, för den vet vad man behöver. Dessutom behöver man stillheten och lugn i själen så att man hinner känna vad man vill, och vem man är! Bautakram!

Teresa sa...

Så viktigt att lyssna på sin kropp, i tid. Sköt om dig.

mika sa...

Ja, det där tål att tänkas på.. Just idag känns det lite lättare. Det är fredag och jag har varit snäll mot mig själv i veckan och tagit det lugnt på jobbet... Men det är ett bra ess att ha i rockärmen framöver. Hoppas att du mår bättre nu och att saker klarnat!