fredag 10 maj 2013

Kreativitet föder kreativitetUnder de här dagarna som jag varje månad jobbar med min keramik, känner jag hur mitt endorfinförråd fylls på. Trots att jag jobbar i min verkstad från tidiga morgnar till sena eftermiddagar, har jag ändå ork och lust kvar när jag kommer hem. Jag har liksom inte fått nog av skapandet utan snarare bara rullat iväg en boll som är svår att stoppa.

I tisdags kväll, efter ett avslutat tredagarspass i verkstan, bakade jag bullar. Dinkelsiktsbullar. De har jag ju gjort en gång tidigare också. Nu blev jag sugen på dem igen. De går så snabbt att göra tack vare kort jästid. Och de är goda på ett enkelt, okonstlat vis.

Tänk om jag jobbade med något kreativt h e l a tiden, vad mycket annat jag också skulle få gjort då! Av bara farten.

5 kommentarer:

Sophie sa...

Jeg elsker også at bage med spelt (dinkel) mel!

Tyg och otyg sa...

Jamen precis så är det ju! När man väl hamnar i det kreativa flowet, då orkar man ju hur mycket som helst, medan man efter det vanliga jobbet helst bara vill gå hem och kura i soffan.
Nu kom jag på att jag aldrig svarade på din fråga om korsstygnstext häromveckan. Kan tänka mig att det finns stämplar med korsstygnsbokstäver, som skulle gå att använda till t ex keramik, men jag vet inte var eller hur man kan få tag på sådana. Scrapbookingkretsar eller -butiker kanske?

metamorphosis sa...

Jag känner SÅ igen det där!

Och det är det som också gör att jag försöker prioritera in lite pyssel- och skapandetid även under hektiska perioder, för att jag både mår bättre och får mer gjort då!

Måste kolla upp det där receptet också... lite nyttigare bullar vore ju trevligt!

med nål och tråd sa...

Mmm, mums

Malin sa...

Fantastiskt! Du har ju fullkomligt sprutat ur dig fantastik keramik de senaste veckorna. Inspirerande. Åh, jag vill också jobba mer kreativt och få energi.