onsdag 10 november 2010

Efter stormen


Ja, inte var det då Majlis idé att vi skulle ut och gå i stormen igår... Det var min. Till Erikshjälpen skulle vi, tyckte jag. Promenaden från helvetet. Blåst, snöblandat regn och gråt. Promenaden var med facit i hand ändå bra på två vis:
- Jag övade mig på att amma på ett annat ställe än hemma i sängen.
- Jag köpte en väldigt fin gammal kofta.

En riktig trotjänare till kofta skulle jag tro för ullen har blivit så där blank som den bara blir på gamla stickade plagg. Att den varit en trotjänare ser man också på de otroligt fina lagningarna som den tidigare ägaren gjort vid ärmbågarna. De syns men ändå inte. Just lagningarna gjorde koftan ännu finare, tycker jag! Jag undrar så vem som kan ha haft den innan mig.

Efter promenaden från helvete igår stannar vi inne hela dagen idag. Majlis fyller 3 veckor, jag ska baka en kaka och så lyssnar vi på några av mina allra bästa skivor.

15 kommentarer:

BiZen sa...

Söta Majlis har blivit stor, redan 3 veckor!
Vilken fin kofta du hittade. Knapparna känner jag igen, är säker på att min pappa har haft dom i en kofta för längesedan. Måste leta hos min mor, dom finns säkert kvar.
Kram till er alla! //BiZen

Anonym sa...

Det verkar ändå som att promenaden var värd det; väldigt fin kofta och utökning av rörlighetssfären (jaja, lite beskäftigt kanske...). Och vilken bonusbelöning, en hel dag inne med hembakt kaka och favoritskivor!

Anonym sa...

Så söt Majlis är! Ruggig promenad, men vilken fin "belöning"! Jag har stickat en precis likadan tröja själv, så jag kan verkligen intyga att det var ett fynd (även om jag inte vet vad du betalade). Jag tycker också att det det karaktär till en begagnad tröja med lagningar. /Annika

Lena Andersson sa...

Fin kofta men en ännu finare Majlis.
mvh Lena

marie-louise sa...

Hur kan tre veckor gå så fort?
Och så måste jag säga att knapparna är fina...och Majlis såklart!

Randiga Tråden sa...

Underbara bilder härlig blogg.

Terés sa...

Det var jag som tydligen blev anonym kl 14.07... Hoppas ni har haft en fin dag!

Maria sa...

Så fina ni är! Bra att ni överlevde promenaden.

metamorphosis sa...

Så stiligt matchande ni ser ut att vara, du och dotra! :-)

Ulrika sa...

Uttänkt till fotograferingen vettu!

Malin sa...

vilken vacker kofta med så omsorgsfulla lagningar. och vilken söt dotter.

Tyg och otyg sa...

Vet du, att när jag såg den bilden kom det för mig: En sån kofta har ju jag också! Min är dock brun och vit, har samma rutor på kragen och är kantad med ett vävt band, men annars är den precis lik.
Min har några målarfärgsstänk, lagningar och så är nederdelen av ärmarna (från armbågen och nedåt, på båda sidor) stickade med annat brunt garn än resten av koftan. Misstänker att de kanske förlängts, för de delarna är stickade "åt andra hållet" och alltså förmodligen inte gjorda samtidigt med resten av koftan. Tycker som du att det ger karaktär.
Jag köpte den på Myrorna förra hösten, men tror faktiskt inte att jag använt den en enda gång. Den åkte fram direkt och nu har jag haft den hela helgen. :)

Ulrika sa...

Vi borde ses med våra koftor!

Strikkelise sa...

Hei! Jeg ramlet inn hit fra Jag Blommar, tror jeg. Så trivelig blogg du har. Og så mye fin keramikk. Jeg likte spesielt de skårne (skurna) sakene dine i innleggene om kjøkkenet (köket). Koften din er en Fana-kofte, et tradisjonelt norsk mønster (Fana ligger utenfor Bergen).

Ulrika sa...

Strikkelise: tack för informationen om koftan! Kul att veta ursprunget!