måndag 29 november 2010

Årets julmarknad

För fjärde året i rad hade jag julmarknad hemma i min lägenhet. När jag flyttade tillbaka till Gävle funderade jag över hur jag skulle kunna ha en julmarknad eller vara med på någon. Under flera år hade jag varit med på julmarknaden som alla vi som delade på verkstad i Stockholm då ordnade. Efter ganska kort funderande här hemma kom jag fram till att det bästa och enklaste ju vore att ha julmarknaden här. Bland mina möbler och mina saker.

Sagt och gjort. Inför varje julmarknad röjer jag bort nästan allt som står på bord och i hyllor och platserna fyller jag med min keramik. Några år har jag också bjudit in andra utställare som bland annat haft stickade och vävda alster. I år var jag ensam och jag hade inte heller röjt undan så mycket som jag brukar.

Det hela blev en rätt trivsam tillställning, inte jättemånga besökare men i gengäld hann jag prata och fika med alla istället. Nu är lägenheten återigen återställd till sitt vanliga jag, snön yr utanför, jag har fortfarande ont i en handled och hela veckans agenda är tom. Vi får se vad vi ska hitta på.

7 kommentarer:

Gerda-Thyra sa...

Hej! Vilken mysig blogg!
Har "vandrat runt" här inne ett bra tag nu och gillar alltihop... kul!
Tittar in här fler gånger!
Att du "vågade" ha julmarknad hemma... men säkert jätte-jättetrevligt för de som kom!

Ulrika sa...

Mja, jag bjuder bara in vänner, sätter alltså inte upp inbjudningar på stan... Så det hela blir väldigt trivsamt och familjärt. En bra träff så här i slutet av året!

Erika sa...

Instämmer Ulli! Trivsamt och familjärt var namnet. Och inspirerande vill jag lägga till.

TokTova sa...

Antar att det är du som har gjort krukorna? Dom var jättevackra! Rolig idé med julmarknad hemma.

Maki sa...

Oh gorgeous plant pots. Love them! xm

Lena Andersson sa...

Vilken smart ide.
mvh Lena

Solveig Lövendahl sa...

Ser fantastiskt mysigt ut, vilken bra idé!