tisdag 11 maj 2010

Om ett pastelligt kalas och om min bror
I söndags åkte vi på 8-årskalas i Stockholm. Det var det äldsta brorsbarnet, Sigge, a.k.a. Den finaste, som fyllde år. Kakbordet var fyllt av massor av smarriga kakor och där fanns även en mycket stor tårta.I brorsfamiljens hem finns mycket fint. För sisådär en 8-9 år sedan var de troligen några av de mer flitiga besökarna på Skärholmens loppmarknad... Numera är min bror en fena på att fynda på Tradera. Och får han för sig att börja samla på något spännande, ja, då gör min bror det med råge. Nöjer sig liksom inte med ett par utan snokar snabbt upp en stor mängd. För något år sedan var det ugglecravings, vilket senare övergick till småfåglar i papp eller är det kanske någon typ av textil. Småfåglarna sitter på kökslampornas sladdar uppe vid taket. Ungefär som att de satt på en telefonledning. Där uppifrån kan de nog se och höra det mesta som utspelar sig hos brorsfamiljen.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag tycker det är kul att ni båda har ärvt samlandet efter mig!
Klart man inte bara skall ha en pryl av varje utan flera......

Tobias sa...

Att samla är att leva. men å andra sidan blir det lätt då man då och då får sms med ex texten "pia lampa, 400 kr, ska du ha?" av bloggens ägare.
FIna bilder & tack för alla fina presenter!
Brorsan

med nål och tråd sa...

Men så mysigt det ser ut. Det gäller att ha gott om plats så att samlingarna kan föröka sig i lugn o ro.

Herr Movarp sa...

Fantastiska hyllor, så snygga grejer! Jag samlar ju en del själv och gillar de mesta från 50-60-talen vad gäller keramik, porslin och glas, så när man ser såna fina samlingar blir man glad. Jag har själv en skål i samma serie som den svarta Ekeby-vasen med vita linjer på hyllan, Atoll heter den ju.