torsdag 14 januari 2010

Mormorsrutor - det nya knarketUnder jullovet lärde Elin mig att virka mormorsrutor. Har försökt att förstå flera gånger tidigare då mamma visat mig, men jag har verkligen inte fattat, kanske för att jag inte direkt var på väg att sätta igång med rutorna. När Elin visade mig förstod jag direkt!

Hon har nämligen ett roligt och intressant projekt på gång och jag har blivit inbjuden att medverka i det. Dessutom har jag dragit igång ett eget projekt med mormorsrutor, förhoppningsvis blir det en filt någon gång i framtiden. Jag är verkligen inte van vid så här långsamma projekt, kanske kommer det att göra mig galen. Jag vill ju få färdigt grejer snabbt, snabbt!

Och apropå tant, som du kan läsa om både här och här, (viktigt att läsa både inlägg och kommentarer!) så måste jag säga att de här mormorsrutorna har fått mig att inse att jag inte är purung längre... När jag har suttit i soffan i halvdunklet och virkat om kvällarna, med tv´n skvalande i bakgrunden, har jag upptäckt att det tar lång tid att ställa om synen från virkningen till tv´n. Synen liksom måste zooma om sig. Lika lång tid tar det att zooma in min käre pojkvän Johan, när jag stirrat in i virkningen ett tag...

I guess we can call it tant.

13 kommentarer:

med nål och tråd sa...

snart faller du in i det långasamma tempot, själv tycker jag inte att det är långsamt längre. Är det alpaca du virkar med? Ser jättemysiga ut både till färg och lurvigheten. Men kommer det inte att bli ruskigt dyrt?

Vet du jag har precis köpt mina första glasögon, i tisdags fick jag dem. Jag tycker det är snyggt med glasögon så jag har inget emot att se kass o bli gammal, hehe, men fy vad jobbigt det är för ögonen att vänja sig, jag har blivit både snurrig och fått huvudvärk.

fale artut sa...

Yes baby! GARN även hos Dig! Vilket fantastiskt år det verkar bli... Fast jag tappade hakan när jag läste rubriken. Bra Tanter växer inte på träd, men tillför mycket! Heja!

Terés sa...

Vilka fina rutor! Godisfärger (tänk choklad OCH karameller). Grejen med mormorsrutor och hastighet är ju (tycker jag) att man kan virka fort men att det då kan bli lite olika storlekar på rutorna, även fast man använder samma proportioner. Man behöver stanna upp lite, vara med när man gör det så att det blir samma ... stadga i dem. Virka snabbt men medvetet - kan det vara en bra hållning? Nu får man hålla i sig för att inte släppa allt och börja virka. Knark, sa Bull.

Ulrika sa...

Funderar på en synundersökning jag också...

MiA sa...

Att jag inte hittat hit förut... Har renoverat ett k-märkt hus i tre år och haft ett litet krukmakeri och virkar mormorsrutor och stickar sockor. Klart man känner sej lite som hemma här hos dej då ;)

Mormorsrutor är kul! (och beroendeframkallande...)

Ha det gott!
MiA

metamorphosis sa...

Som du själv kommenterade hos mig "tant is the new black"... tror också att du kommer att falla in i det långsamma tempot, eller kanske snarare uppskatta skillnaden mellan olika skapande-tempon.

marie-louise sa...

Hej Ulrika,
vad du håller på!!!!!!
Jag vill oxå.
Har inte haft något "dataliv" på så länge och nu när jag tittar in här är det så många nya härliga inlägg.
Virkningen, dom där mormorsrutorna - underbart!

Bistels Brenneri sa...

Hei!! Det ligger en utfordring til deg på min blog. Håper det er okay.
Ha en god helg.
Lisbeth :-))

Dorthe sa...

Det er cool at være tant!

Händer på Haga sa...

Hej. Jättefina rutor. Jag gillar att saker och ting FÅR ta lång tid, att det faktiskt finns ett värde i det också. Dessutom kan man ju ha både långtids- och korttids-projekt på gång samtidigt.

Elin sa...

Vad glad jag blir att allting funkar med rutorna! :) Var inne på au coeur osv. mycket fint! Jag hittade dock inte pulsvärmarna, kanske jag scrollade förbi dem. Nästa helg, 23-24 kommer jag hem en sväng, skulle vi kunna ta rutan då kanske? Eventuellt skulle vi ju kunna ses på Erikshjälpen eller hur? Ha det bra!

Ulrika sa...

Elin. Nu har jag köpstopp. Jag får inte gå till Erikshjälpen mer under den här månaden... Tråkigt men sant, men jag hittar alldeles för mycket bra saker där för att det ska vara hälsosamt för mig i längden.

Jag ska vara hemma och virka... Du hittar mig där. Vi hörs närmare om det!

sara sa...

härligt med ett beroende:)