onsdag 18 november 2009

På lördag

Men först lite om idag.
Solen sken idag! Om än för en kort stund, så var den verkligen där! Jag blev så överrumplad och glad att jag var tvungen att plocka fram kameran för att föreviga detta sällsynta ögonblick. Jag böjde mig framåt mot fönsterrutan i mitt rum på jobbet, tittade åt höger och där bakom det nedbrunna sekelskifteshuset var solen!

Huset brann för ett tag sedan, innan jag började jobba i Falun. Endast murarna återstår, med nöd och näppe. Tydligen finns nu planer på att bygga ett helt nytt hus, men behålla det yttre skalet...


Nu på lördag öppnar två nya fasta utställningar på min arbetsplats, Dalarnas museum. Dalahästar och Dalmåleri. Så länge som jag jobbat där har vissa ytor varit stängda. Innanför dörrarna växer utställningarna fram. Jag har inte sett ett endast dugg hittills. De flesta på museet har inte sett ett endaste dugg, eftersom det endast är de personer som arbetar med utställningarna som får vara där inne. Men på lördag får vi se vad som finns där innanför!

På lördag öppnar också Dala Konst, den årliga höstsalongen. Peter Johansson har varit kommissarie. Han är konstnären som bl a gjorde den uppskivade dalahästen och kurbitsbroderade en bomberjacka. Kan bli en spännande utställning!

Och. Lagom till dessa utställningar har Årets julklapp landat i museibutiken. En målarbok med dalmålerimotiv! Idag köpte jag den fina målarboken som min kollega Ann har gjort. Den är stor, papperen är vita och sidenmatta. Motiven är hämtade från verkliga dalmålningar. Det är detaljerat och spännande! Butiken ska snart även införskaffa riktigt bra tuschpennor. Så snart jag har dem, börjar jag färglägga. Meditationsarbete väntar!

4 kommentarer:

Veronika Yngwe sa...

En otroligt vacker målarbok!

metamorphosis sa...

Underbar idé med en sån målarbok! Den gillade jag!
Du vet inte om det går att få tag på någon annanstans? Dalarna känns lite väl långt bort för att bara kvista över för en målarboks skull, även om den var väldigt fin... ;-)

Johanna sa...

Men vilken bra idé! En sån målarbok kan ju användas till otroligt mycket. Hoppas den finns kvar i början av året. Den nya fasta utställningen låter också spännande. På mitt jobb har ju min far samlat på sig sisådär 200 dalahästar.

Ulrika sa...

Ja, den är verkligen jättefin!Säkert kan butiken skicka en målarbok, ring och hör efter!