söndag 5 juli 2009

På tur

Förra veckan var jag och en kollega på resande fot i dagarna tre. Vi besökte hembygdsföreningar och deras gårdar i norra Dalarna. Vi for igenom skogar, vi såg fina älvar och forsar och vi såg renar. Jag önskade mig att få se en björn, men det var antagligen för varmt för dem förra veckan. De låg nog och dåsade under något stort träd...

Vi träffade så trevliga och intressanta människor. Det finns så många söta och fina personer som är verksamma inom hembygdsrörelsen. Riktiga eldsjälar. Vi fick oss en redig lektion i korgmakeri när vi var i Våmhus. Ett hantverk som fortfarande är riktigt levande på flera håll i Dalarna. Hantverket går i arv, de äldre lär de yngre. Precis på samma sätt är det med hårmakerskorna. Hårmakerskorna liksom knypplar fram de mest fantastiska smycken från, just hår.

En natt bodde i på Knappgården i Särna. Det var inte alls meningen, för vi hade bokat in oss på ett annat hotell, men där blev det fel på vattnet och de kunde därför inte ta emot några gäster. Vilken tur att det blev så, för vi fick träffa Linnea och Nigel Tarr som driver Knappgården sedan några år tillbaka. Tidigare har de haft en restaurang i Soho i London. Att döma av alla de inramade teateraffischerna med personliga hälsningar från skådespelare och musiker, kunde vi redan innan middagen gissa att maten skulle vara god. Det var den! Helt fantastisk faktiskt! Och lika var det med frukosten morgonen därpå, nybakat surdegsbröd som smakade alldeles underbart, färsk frukt och goda korvar och skinkor. Vill åka tillbaka och bara mysa och äta gott!

3 kommentarer:

marie-louise sa...

Vackert!

Annika sa...

Fina bilder! /Annika

Charlotte Tollstén sa...

Vilket underbart jobb du har!!!
Och vad kul när man liksom bara hamnar nån stans.
Den sista bilden är såååå vacker...