måndag 29 juni 2009

Sommarens nya favoriter

Det har blivit sommar! Med besked. Till sommaren hör lata dagar där det är en fördel om maten går snabbt att fixa i ordning. Till sommaren hör också grillning med goda tillbehör. Här är sommarens nya favoriter i form av två sallader! Som inte jag, utan min pojkvän Johan, har hittat på.

Den övre salladen är baserad på matvete. Zeta har den på burk, liksom även en blandning med matvete och olika bönor. I övrigt innehåller salladen tunna stänger av rå kålrabbi, slantar av skalade broccolistjälkar, lätt förvällda broccolikronor, blomkål, körsbärstomater, lättfräst rödlök och just den här gången även marinerade vitlökar. Ja, ni hör ju, allt gott är där i och man kan nog ha i lite vad man själv känner för! När man fräst löken lägger man i matveten och värmer upp den. Pressa i en eller två vitlöksklyftor också.

Den andra nya favoriten är en sallad innehållandes, rödlök, fetaost, oliver och bitar av vattenmelon. Mycket god och svalkande! Önskar er en fortsatt solig och varm vecka! Hejhej!

4 kommentarer:

Charlotte Tollstén sa...

Sallad och filmjölk är typ det enda jag får i mej dessa varma dagar. Tack för nya salladstips!

Lina sa...

Mums så gott det ser ut!!! Måste nog testa! :-)

med nål och tråd sa...

Måste bara dela med mig av min nya sommarfavorit. Det är en sallad med färsk vitkål, ruccola, kikärtor frästa i kikkomansoja, rostade solrosfrön, riven parmesan, grönsaker. Jag säger bara mums! Jag har ätit den varje dag i en månad och har fortfarande inte tröttnat.

Ulrika sa...

Låter mycket bra! Ska testas å det snaraste!