MARGITTANS RABARBERPAJ
125 gram smör
3 dl socker
1 ägg
4½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
4-6 späda rabarberstjälkar
Kanel, kardemumma
Blanda det rumsvarma smöret med sockret och tillsätt sedan ägget. Blanda ihop mjöl och bakpulver och blanda det med resten. Skala rabarbertjälkarna och skär dem sedan i små bitar, ju mindre dess bättre, tycker jag. Tryck ut degen i en smörad form och häll i rabarberbitarna. Sockra lite på dem och häll på både kanel och kardemumma. Grädda i 175-200 grader i 30-40 minuter. Servera med vaniljvisp.
Ibland brukar jag alternera rabarbern med en blandning av både rabarber och tunna skivor av jordgubbar. På med kanel och kardemumma som vanligt. Det blir så somrigt och gott!
Förövrigt har min kompis Kattis fått semester nu och det glädjer mig att läsa vad hon ska ägna en del av ledigheten till; att knäcka nöten Saftiga muffins. Vi tycker att muffins har en tendens att alltid bli torra och tråkiga, bara efter ett litet tag. Kattis är något på spåren i jakten på det saftiga och det ska bli intressant att följa!
2 kommentarer:
Ja! Hittade just Margittans recept i ett fint färgglatt exemplar nu när jag flyttpackade. Och inte bara det; "Recept på goda pajer" som du hade skrivit ner och lagt i en plastficka och gjort en väldigt fin försida till. Kanske 1991 eller så. Lite här och där hittar jag recept som du har skrivit ner. För att inte tala om alla brev och kort. Jag blir lika glad varje gång!
Ja, det där pajrecepthäftet har jag också kvar. Kopierade det på mammas jobb har jag för mig. Och på sista sidan en extra bonus... Visst var det i form av aioli? Kollade igenom recepten för några månader sedan men blev inte särkilt sugen på att göra någon av pajerna. 1991, det börjar bli längesedan nu...
Skicka en kommentar