söndag 19 april 2009

Jag är redo nu


Jag är redo för den riktiga våren nu. Fönstren är putsade och alla blommor är omplanterade. Under vintern har jag förvarat flera av mina pelargoner i trapphuset, vilket visade sig vara en utmärkt idé. Soligt men inga allt för värmande element. Särskilt väl har jag vårdat två olika sorters vita pelargoner, vilka jag tagit flera skott från. I år blir det mest vita och några röda pelargoner. Rött helt otippat faktiskt, eftersom jag inte gillar den färgen, men så tänkte jag att de röda blommorna nog kan göra sig fint mot mina babyblå krukor.

De här krukorna är nygjorda, speciellt till mig. Det är inte ofta jag gör något direkt till mig själv, jag brukar ta sånt som blir över eller kanske har en liten defekt. Men nu: stora - större än mina vanliga - krukor i mitt vardagsrumsfönster.

Så drejade jag ett gäng tvålkoppar förra veckan. De här kommer att bli vita när de är färdiga. Tänker att de kan göra sig fint i en lantlig somrig miljö. De små handtagen tycker jag mycket om, de är som små smycken. Vilken tur att jag jobbade ihop med Nina och Mette från Danmark under några somrar, mästarna på fina handtag.

3 kommentarer:

med nål och tråd sa...

Vad fint mönster det är på krukorna. Finfina!

Line sa...

tank att kunna gøra sina egna blomkrukor!

Unknown sa...

Men jag hoppas att du har de fina krukorna med till Inneberga också. Det är ju mina favoritkrukor och jag har spetsat in mig på att köpa en till ser du.