tisdag 24 februari 2015

Mersmak

7

Min arm och axel fick vila i nästan en och en halv vecka. Sen var den bra och jag kunde börja brodera igen. Den här gången med betydligt kortare tråd, allt enligt instruktion från Elin.

Det var inte så mycket kvar på min nåldyna, så jag körde på. Vissa färger var jag inte alls nöjd med (broderade alltså på ett färdigt kit). Jag ville byta ut några av färgerna till andra och började efterlysa trådar här och där. Plötsligt en frukost insåg jag att jag sitter på en riktig skatt. En egen garnskatt!

8

För några år sedan räddade jag alla dessa garner från att slängas på jobbet. Såg ut att vara från någon form av kurs/utställning från typ 1970-talet. Alla är växtfärgade. L i t e jobbigt kändes det allt att börja slakta den här härvan, men samtidigt… den hängde faktiskt bara på en krok här hemma…

Mindes ett litet broderikit som jag fick  av Elin för flera år sedan. Gav upp då den röda tråden tog slut, varför förstod jag inte då. Men vid vår syjunta för några veckor sedan fick det sin förklaring; jag hade broderat dubbelsidig plattsöm, istället för ensidig, vilket naturligtvis innebar att dubbelt så mycket tråd gick åt.

6

Så jag plockade fram broderiet igen och skarvade i med röd tråd som jag hade kvar från nåldynan. Därefter valde jag flera färger från härvan och innan jag visste ordet av det, var broderiet klart. Tycker att färgerna är väldigt fina tillsammans!

Idag har jag skickat efter ett kit på en liten kudde från Hemslöjden i Skåne. Kudden är liten, ca 35 cm x 40 cm, men ändå, det är en himla skillnad mot att brodera en liten nåldyna. Vi får väl se hur det går! Jag känner mig riktigt taggad och så himla glad att jag hittat ett hantverk som jag kan syssla med här hemma. Som jag kan lägga ifrån mig när som helst och som jag kan plocka fram när jag bara har några minuter över.

1 kommentar:

med nål och tråd sa...

Jättekul att du är igång ordentligt. Det blir roligt att de vad du tar dig an i framtiden. Heja heja!