måndag 1 september 2014

Hej höst!

bild (6)

bild (3)

bild (5)

bild (4)bild

bild (1)

Augusti, vart tog du vägen? Samtidigt som månaden känts jättelång, så har den swischat förbi!

Månaden har rymt de sista veckorna av semestern. Då var det fortfarande varmt och vi badade varje dag. Sen började jag jobba. Fick undan en del på jobbet under en och en halv vecka och så var det dags för ledighet igen (jojo, det gäller ju att lägga upp sin vardag på bästa möjliga vis!) I en vecka jobbade jag med min keramik. Ledigheten avslutades med en dag i Stockholm ihop med Åsa, en gammal keramikerkompis. Vi besökte bland annat Liljevalchs, där11 konsthantverkare ställer ut, varav några keramiker. Utställningen pågår till den 7 september, tror jag, så skynda dit om ni vill inhämta lite inspiration.

Nu: September. Jobb. Och höst.

Hur har ni det? Hur klarar ni hösten? Tips?

Högst upp: Majlis och Johan pratar med grannkatten Tyche, som verkar ha förstått att han fått nya grannar. Grannar som gillar kattgos.

Bilden längst ner: Jag håller i min mugg som Åsa gjort. “Fika mer!” En slags valslogan så här i valtider. Keramikerpartiet för folket!

6 kommentarer:

Anna sa...

Hej hösten är härlig tycker jag! Jag mår som bäst nu! Myser, njuter och försöker ta en dag i taget!
Härliga muggar du har gjort! Någon dag vill jag beställa av dig?!
Hej från Anna

Pia sa...

Jag gillar också hösten, men det är ju förstås bara när luften är klar, höstfärgerna som mest intensiva och det finns en viss värme kvar i solskenet och luften är krispig. Jag gillar inte hösten när regnet forsar i stuprören och jag blir våt ända in på kroppen från det att jag kliver ut genom dörren tills jag får komma hemma igen.

Försöker sätta upp lite saker att se fram emot. Jag har ett stängsel jag vill ha offert på så jag kan hålla vildsvinen på rätt sida om tomtgränsen. Städa upp och sortera i lagården känns också som något kul att göra och att får fram trädgården igen efter sommaren.

Lillemor sa...

Ett bra förslag till parti tycker jag. Det behövs mer hantverk åt folket. Ullemor

Sara Estis sa...

Jag brukar njuta av att kunna gå raska promenader utan att bli svettig, utan bara sådär härligt varm. En perfekt promenadårstid tycker jag! Men så gillar jag ju också småregn på ansiktet och att bli kall och blöt och få gå in och vila efteråt. Känner mig levande på nåt sätt och gillar att känna mig liten gentemot naturens krafter och oväder.

hanna sa...

Hej! vet du om en kan få tag i den där Åsa för att köpa en sån där fantastisk fika mer-mugg? :)

Ulrika sa...

Hanna! Har du Instagram så hittar du henne där! @asaannakarin
Om inte, maila mig så ska jag ge dig hennes mailadress! Ulrika @ulrikaolsson.se