fredag 16 januari 2009

Att dreja en kannaMamma fick jobba som fotograf i min verkstad häromdagen. Eftersom jag är keramiker vill jag gärna visa er hur jag jobbar. Kanske kan bilderna vara till någon hjälp till någon som också arbetar med keramik? Fotoserien avslöjar dessvärre min otroligt kassa arbetsställning. Den kan inte rekommenderas! Fantastiskt att jag inte har problem med min rygg!

Jag drejade ett gäng kannor som ska vara med på Gästrik Konst i påsk. Jag vill ha en enkel form. Vanligtvis arbetar jag mest med raka och strama former. De här kannorna ska få ett mjukt blommönster och då tycker jag att en diskret mjuk form passar bättre.

3 kommentarer:

Anonym sa...

jättefin bildserie!!!!
din mor är ju en kanonfotograf!!!

Annas infall sa...

Hej... Det ser väldigt häftigt ut när du drejar. Det är en önskedröm för mig att få upp leran så högt att det kan bli en kanna. Annars skulle jag vilja ha en kruka till besticken...när jag handdiskat dem. En kruka med hål i botten så att vattnet kan rinna av. Kan du göra en sådan och kan man frakta den på ett säkert sätt? Jag skulle vilja ha två stycken EN vit med blå kant..typ kockumsemalj och en som ser ut som du tycker....
//Anna
Hälsa din mor att hon är en bra fotograf.

Ulrika sa...

Tack, ska hälsa mamman det!

Anna, gå in på min hemsida www.ulrikaolsson.se och kolla in mina bestickställ som finns långt ner. De ser ut så eller raka med samma mönster som första raden, dvs reliefmönster. Och du vet att du kan klicka på bilderna för att få dem större va? :)