onsdag 17 september 2008

Slöjd och en lång matta


Idag har jag varit på utflykt till Falun. Jag åkte dit för att titta på utställningen Kul-tur av Re-tur på Galleri Se. En grupp konstnärer och konsthantverkare har bildat "Skrotgruppen" som arbetar med återbrukskonst. Delar av sin produktion visar de nu på Galleri Se. En jätteinspirerande utställning som pågår fram till den 21 september. Här finns en fantastisk takkrona som Lena Fredholm har gjort och här finns flera fina Donnor som Kerstin Askert har gjort med stommar av papperspåsar. Skynda dit!

Jag ville också besöka min nya slöjdfavorit Karin Ferner som bor och verkar i Falun. Men hennes butik var tyvärr stängd på onsdagar, så jag fick nöja mig med att tråna efter de fina pappersblommorna som finns i hennes skyltfönster. Jag ska tillbaka när det är öppet!

Med mig från Falun fick jag en sex meter lång gammal ripsmatta i puderrosa och beige kulör. När jag kom hem så vek jag ihop den på ett finurligt vis och vips så fick jag en golvmatta att ha under mitt soffbord. En länge efterlängtad detalj i mitt hem!

Åk till Falun, där finns fin slöjd, fina människor och fina mattor!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Du är bara bäst! Det ser ju otroligt snyggt ut. Very much you.

Ulrika sa...

I am the best!? Tack!

Jo, mattan har precis den där lortrosa färgen som jag gillar. "Puderrosa" kanske något magasin skulle säga

ingrid sa...

Oh så snyggt! Skall också åka till Falun och kika in i alla mysiga affärer.