tisdag 9 september 2014

Ett aha!

11

Nu återstår bara två äppelträd i trädgården kring vårt sommarhus. När vi fick tillträde i april fanns fem stycken. Fem deppiga träd som ingen beskurit på de senaste 15-20 åren. Träden hade stora skador och något var till och med helt dött. Johan fick avreagera sig på dem under våra första helger i huset, då han högg ner dem och dessutom utplånade stubbarna... De två träden som fortfarande är kvar är i väldigt dåligt skick de med så vi får se hur vi kommer att göra med dem. I det som syns på bild hänger Majlis gunga, så det blir kanske kvar.

22

33

Förra helgen köpte vi två nya äppelträd. Utan att kunna det allra minsta om äppelträd… Som tur är så är personalen på handelsträdgården, som ligger i vår by, extremt vänliga och hjälpsamma. Jag pumpade en kvinna där på mycket information om allt från jordblandningar och beskärningar till tid för planeringar och frösådd av blommor…

55

Senare på kvällen gick jag in på Sveriges Pomologiska Sällskaps hemsida och blev så glad. Scrollade lite i deras diskussionsforum och fann en avslappnad, ödmjuk och mycket trevlig ton, fri från onödiga romantiska beskrivningar. Här kommer vi att kunna lära oss mycket om äppelträden!

Inga kommentarer: