lördag 11 december 2010

Visst var det bättre förr?


Jamen, det var ju bättre förr, det tycker jag allt. Jag pratar kläder igen och nu framförallt bebiskläder. Tygerna, märkena, passformen. Det här märket Babynette Bas till exempel. Från Konsum. Konsums eget bebisklädesmärke får man förmoda. Är det någon av er läsare som var med på den tiden som kan berätta hur det såg ut på den där avdelningen och hur många olika sorters klädesplagg det fanns? Uppdaterades kulörerna eller förblev de de samma under lång tid? Smala ben som bebisens ben stannar kvar i, till skillnad från många nya plagg som är pösiga. Bebisens ben ligger uppe i grenen och dräktens ben är tomma...

Och sen, dräkter med en himla massa tryckknappar i grenen, det är ju ett relativt nytt påfund, det förstår man när man tittar på gamla dräkter. Där är grenen hel. Möjligen finns tryckknapparna på axlarna istället, men ofta är där vanliga knappar. Nu när jag haft så ont i handlederna har det faktiskt varit svårt att få upp alla de där knapparna i grenen. Jag har tänkt en hel del på personer med reumatism, vad otroligt mycket det är i vårt vardagsliv som absolut inte är anpassat för någon som har lite kraft i nyporna! Det är lättare med vanliga knappar. Och vart ska man göra av hela dräkten när man knäpper upp i grenen? Det blir ju lätt en liten korv av dräkt bak i ryggen på bebisen och det kan ju inte vara särskilt skönt att ligga på.

Vad gäller mina handleder öppnade sig den förra veckan helt nya möjligheter. Kanske behöver de inte alls opereras för att bli bra! Till det återkommer jag under veckan! Och. Den blå dressen ovan är ny och från det svenska märket Moonkids. Smal passform. Hel gren. Vanliga knappar. Imorgon har jag dessutom turen att ha blivit inbjuden till en utförsäljning av provplagg från märket. Hurra för det!

2 kommentarer:

Annika sa...

Så vansinnigt söt liten flicka! Redan så stor! Vet inget om Konsums kläder förr, tyvärr.

metamorphosis sa...

Va bra att det verkar finnas en lösning för handlederna inom räckhåll! :-)

Ang. kläderna så är jag också så imponerad över att färgerna och trycken håller sig så fina! Visst, just pyttekläderna används ju så kort tid så även om de använts av flera barn blir det ju inte många månader sammanlagt - men de är ju fortfarande ofta finare än nya kläder kan vara efter ett par tvättar bara!