onsdag 14 juli 2010

Lön för mödan


Det här är min pappa och mamma. De hjälper mig med väldigt mycket. Är det inte lägenheter som ska rustas så är det grejer som ska köras till återvinningen. Den lilla firmans ekonomi sköter modern och alla tekniska problem som dyker upp tar pappan hand om. Typ, alla problem som dyker upp tar de hand om. Det var dags för lite pay-back-time, tyckte jag och bjöd med dem och Johan på en weekendtrip till Hälsingland.


Vi åkte lite kors och tvärs, stannade på loppisar och fikade. Vissa badade. Jag som tidigare bara åkt runt i Hälsingland i jobbet, inser att Hälsingland verkligen är en riktig semesterpärla, väl jämförbar med Gotland (som jag jämför allt med om somrarna eftersom det är där jag tillbringat de flesta av mina vuxna somrar). I Hälsingland är det riktigt vackert, här råder en avslappnad stämning och här finns fullt med roliga loppisar och fina kaféer.

Till sist kom vi fram till byn Västeräng och gården Ol-Ers i Delsbo. Här bodde vi över och hade hela huset för oss själva. Det är ett stort hus från 1846, tidstypiskt möblerat men även med en sentida bostadsdel som inreddes under 1940-talet. På natten var det precis knäpptyst utanför. Morgonens frukost avnjöts i den lummiga och blommande frukt- och blomsterträdgården strax nedanför huset. Läs mer om Hälsingegårdarna här.

3 kommentarer:

fale artut sa...

Ser helt bedårade ut, alltihopa, både människor och miljö!

Anonym sa...

Ser fantastiskt härligt ut!
Det här blir första sommaren i hela mitt liv som jag inte kommer att tillbringa i Hälsingland.
Ha en fin sommar.
/ Din namne som bor på en ö

Fine Little Day sa...

Skulle gärna ta mig en närmare titt på Hälsingland. Di där Hälsingegårdarna särskilt.