fredag 19 september 2008

Mina inspiratörer, del 1
Inspirationen kan komma från vilket håll som helst egentligen. Det kan vara en broderad kudde på en soffa i ett gammalt hus som väcker en idé. Det kan vara ett bakverk eller kanske bara själva mötet med en person.

Men det finns några speciella konsthantverkare som jag regelbundet låter mig inspireras av. Den första ut här är Karin Bengtson, keramiker från Vimmerby. Karin arbetar, liksom jag, i lergodslera. Jag har en mugg som Karin har gjort och den aktar jag högt. Den är liten och helt perfekt i sina proportioner, tycker jag. Hänkeln är min största inspirationskälla. Jag hoppas att jag kommer att lära mig göra en så fin hänkel någon gång i mitt liv! Överhuvudtaget brukar just hänklarna få mig att hajja till. Det är en mycket avslöjande detalj. Skiljer liksom bra keramik från annan. Den här lilla muggen är perfekt när man bara vill ha en liten slurk kaffe och självklart blir kaffet extra gott där i!

Karin gör inte bara muggar utan bruksgods i stort. Jag tycker särskilt mycket om hennes fat och brickor och stora skålar.


De två undre bilderna kommer från www.kaolin.se och www.stortorpet.se

2 kommentarer:

Johanna sa...

Stortorpet! Då känner du till det. Hade väl tänkt att vi skulle ta en kombinerad hus- och hantverkstur i Värmland nån gång. Eller hur!

Ulrika sa...

Nä, jag känner inte till Stortorpet något närmare, måste jag erkänna. Jag åker gärna på en redig tur i Värmland när jag kommer nästa gång. Börja planera turen!