måndag 19 maj 2014

Två varma dagar

IMG_1162

IMG_1176

Vi var i sommarhuset och det var varmt. Låt mig säga så här: det är betydligt mer lättjobbat i ett enkelt sommarhus som saknar vatten, då det är varmt om man jämför med när det är kallt…

Under helgen fick vi en försmak på hur mysigt och härligt det faktiskt kan bli att vara där i sommar. Alla dörrar fick stå öppna, ute var det varmt, inne var det varmt. Lördagen tillbringade vi tillsammans med hantverkarna som lägger om taket. Ett takfall är på plats och jag tror att det kommer att bli jättefint, det här! Är så glad att vi bestämde oss för att byta allt gammalt tegel mot nytt. Nu kommer det verkligen att synas att någon bryr sig om huset!

IMG_1164

IMG_1187

Det gamla takläckaget är nu spårat, en vägg är tömd på fuktigt sågspån. Efter att taket är på, ska väggen få torka några veckor. Sen kan vi bygga igen och bland annat fixa till utrymmet som sen ska få bli en liten sovalkov till Majlis.

Vi har pratat med fler grannar och jag börjar tro att vi har kommit till världens trevligaste by! Alla är så otroligt gästvänliga och erbjuder allehanda tjänster till oss. Två hus bort ligger en gård där det bor får, hästar, höns och ankor. I söndags var vi där och kollade in när fåren klipptes.

I gräsmattan växer ett hav av Kattfot och på en yta som Johan röjde från sly hittade jag en liten, liten rabarber som jag gullade med en hel del i söndags… Löjligt hur glad man kan bli över så enkla fynd!

IMG_1167

IMG_1180

Det blir bra det här. Jag börjar tro det på riktigt nu!

5 kommentarer:

Solveig Lövendahl sa...

Underbart! Låter verkligen som ni har kommit rätt.

Malin sa...

Åh vad härligt det låter. Du låter glad! Och huset är så himla fint!

med nål och tråd sa...

Gah vad avundsjuk jag blir. Så där härligt vill jag också ha det. Gå och skrota i trädgården, fixa lite här, fixa lite där. Ni kommer att få det toppenfint där i sommar

Pia sa...

Bra att ni bytte ut teglet. Min mamma ville ha kvar det gamla teglet på halva huset för hon vile ha lite patina. Men det vittrade sönder sakta men säkert och är numera utbytt. Och rent krasst, det blir patina även med nytt tegel så småningom :)

Ulrika sa...

Pia! Så tänkte vi göra först också men ändrade oss. Det känns viktigt att det syns att det är någon som bryr sig om huset nu och det gör det ju med nytt tegel. Och just under den här helgen, då vi träffade hantverkarna fick vi höra att vi verkligen gjort rätt val. De flesta pannor var i väldigt dåligt skick, berättade de. Föll sönder när de plockade av dem. Känns skönt med nytt tegel som kommer att hålla länge, länge nu!