tisdag 11 mars 2014

Ledighet i mars

bild (3)

Jag har precis avslutat månadens verkstadspass. Det är ganska stor skillnad på att gå upp om morgnarna nu, när det är helt ljust när jag vaknar, mot för hur det var i mörkaste december. Det är alltså extra härligt att bege sig till verkstaden nu!

bild (5)

bild (2)

Jag har jobbat med lite större former den här svängen. Diskställ, blomkrukor och så ett gäng nya burkar. De jag gjorde förra svängen var tyvärr för tunnt engoberade i kombination med fel placering i ugnen. För det är så att min ugn inte bränner helt jämnt och har jag slarvat med engoberingen samt placerat grejerna där det är som varmast, ja, då bränns engoben till största del bort. Då blir det inte som jag tänkt, men ibland blir det bra ändå. De två burkarna ovan blev inte precis som jag tänkt, men jag tycker att de blev fina. Alla nya burkar som jag gjort den här svängen får smala blå ränder, uppifrån och ner. Det känns som att jag målat pyamaser hela dagen idag!

bild (1)

Och alla de här småkannorna, dem är jag nöjd med! Tänker behålla någon eller några för mig själv, för att fylla med vitt vin i sommar! Kontinentalt va?

10 kommentarer:

Erika sa...

Åh. Jag dånar!

Charlotte Göransson sa...

Första gången jag tittar in hos dig. Härlig keramik du skapar! Själv är jag ny på blogghimlen. Vi ses säkert igen :-)

här finns jag;
http://lottasskaparkraft.blogspot.com

Emelie sa...

Alltså älskar folks skicklighet! Wow vilka vackra grejer du gör. Jag hittar inget annat ord för kannorna än bedårande.

Pia sa...

Vilka fina kannor. Säljer du och vad kostar isåfall en kanna?

Kerstin sa...

Väldans fint! Ja nu får vi ny energi av soool.

Ulrika sa...

Kul att du hittat hit Lotta! Knyt ditt namn till bloggen så att man kan komma direkt in på din blogg, det tror jag att du kan tjäna mycket på!

Och tack till er övriga! Jag håller med dig, Emelie, jag älskar också folks skicklighet vad gäller hantverk, så när du skriver detta blir jag väldigt glad!

Pia! Jag kommer att sälja dessa kannor. De är alltså små, har inte riktigt mätt upp hur mycket de rymmer, eftersom det skiljer en del. Kan tänka mig att de kommer att hamna ungefär på 250-300 kronor. Typ

Linda sa...

Jag min lilla uddaperson tycker burkarna fick en häftig finish - i alla fall såhär på bild! Men jag ser och förstår hur du hade tänkt att de skulle se ut.

Lotta G sa...

Diskställ låter väldigt kul och intressant! Hur ser ett sånt ut?

Ulrika sa...

Linda! De här två är de två som blev ok. Alla andra blev inte det. Fast de här två blev ändå inte som jag tänkt, så de kommer antagligen inte att exponeras ihop med de andra (som förhoppningsvis blir som jag vill!)

Lotta! Ska visa sen när de är klara. Inte så komplicerat. Ser ut som en rak blomkruka nästan, fast i botten finns flera hål och så vilar krukan på små tassar, så att vattnet kan rinna undan.

Malin sa...

Himla fint allting. Jag blev väldigt förtjust i de där kannorna. Någon gång skulle jag vilja komma hem till dig och klämma och känna på din keramik. Du är så duktig!