onsdag 9 februari 2011

Undrar hur det känns att bo här? Del 1Jamen, jag bara undrar; hur känns det att bo här? Högt upp på en kulle, bland tallarna. De där rummen som döljer sig bakom de enorma fönstren, hur är det där inne? Parkettgolv kan jag tro. En och annan stram öppen spis kanske? Fina dubbeldörrar med fönsterpartier? Vackra trappor? Rum badande i ljus. Och balkongerna, herregud! Tänk att få sitta och äta sin frukost där! Eller sippra på en liten drink på den övre balkongen en ljummen sommarkväll...

På mina dagliga promenader brukar jag gå och titta på fina hus i min stad. Jag har god fantasi. Brukar tänka mig in i hur det är att bo i de där husen eller lägenheterna som jag passerar. Detta är min första fundering. Jag har fler.

8 kommentarer:

marie-louise sa...

Jamen du, Ulrika,
jag tror att det där är ett kanonhus att bo i. Skönt med balkongen bland träden. Stilen, jag skulle gärna tacka Ja, fast ändå inte, jag vill ju bo just här där jag bor. Jag är jätte rädd för att flytta...
Vad bra du har det nu, när du vandrar med banvagnen och fantiserar:)

Anna sa...

Vilken funkisdröm! Du får det verkligen att låta vackert, och jag blir lika nyfiken som du på interiören.

Matilda sa...

Det där huset känner jag igen! Jag har gått förbi där och funderat lite extra på hur garage/källarportarna egentligen hänger ihop med huset eller ej...

Det finns inget bättre än att gå och fantisera om hur det är att bo i olika hus. Jag älskar att kolla på Hemnet och hälsa på nyinflyttade kamrater!

Ulrika sa...

Matilda: precis vad jag funderat över också! Jag tänker mig att man kanske kan gå via garaget in i husets källare. Tänk om det kommer ut till försäljning någon gång! Då måste jag gå dit på visning för att få klarhet i alla mina funderingar!

Anonym sa...

ja det var ute på marknaden för några år sedan. Jag var på visningen eftersom det är ett av de finaste husen jag vet i Gävle :)
ni har helt rätt - visst kommer man in i huset via garaget!

Ulrika sa...

Berätta mer!!! Strama öppna spisar? Parkettgolv? Snygga trappor? Annat minnesvärt? Här finns en viktig kunskapslucka att fylla!

Matilda sa...

Häftigt!

Anonym sa...

sorry, först lämnade jag en teaser om att jag varit in i finaste huset o sen inget mer...
Jag kommer ihåg ett litet kapprum, en härlig trappa och ett stort vardagsrum.
Jag kommer oxå ihåg att jag var lite besviken, det levde inte riktigt upp till vad jag hade fantiserat innan... Lite ocharmigt rustat, men fina golv!