lördag 18 oktober 2008

En lördagsutflykt

Idag har jag varit på en ganska så lång utflykt. Hela syftet med utflykten var för att hämta min keramik som jag haft till försäljning hos Åsa under sommaren.

Dagen bjöd på ett soligt höstväder och Sveriges Radio visade sig också från sin allra bästa sida. Med andra ord perfekta förutsättningar för en lång bilfärd! Mitt första stopp blev på Saltå Kvarn i Järna. Deras butik är mycket inspirerande med alla de finfina förpackningarna med ekologiskt innehåll av allehanda bönor, gryn och mjölsorter. Från butiken ser man även in i deras bageri. Där kan man gå bakkurser! Önskar att jag kommer att få tillfälle att baka i en vedeldad ugn någon gång! Inte nog med att butiken är fin, personalen som arbetar där är också mycket trevlig!

En våning ovanför butiken ligger kafét. Såklart med ett fikabrödssortiment som är bakat på varorna från butiken. Det mesta som serveras är ekologiskt. Jag fick äta en räksallad och till efterrätt tog jag en stor, tung morotskaka.


Hos Åsa var det ingen hemma. Det visste jag redan innan, så mina kartonger med kvarvarande keramik stod som överenskommet på verandan utanför butiken. Säsongen är över, där var lite tomt och ödsligt, men fint med alla gula löv! Hade hoppats att jag skulle se någon räv när jag var vid Åsas butik, det gjorde jag nämligen för två somrar sedan då jag besökte henne. Men den enda räven jag har sett idag var en som låg efter vägkanten och som dessvärre var död.

3 kommentarer:

il dunko sa...

Vilken härlig utflykt! Jag blir inspirerad att åka till Saltå Kvarn.Vi var till Madame Nyberg i dag och inhandlade en turkos och fin "Leila bakar" skål.

Ulrika sa...

Ja, åk dit! Man får värsta ha-begäret!

Madame Nyberg var det säkert hela två veckor sedan jag var till sist. Måste komplettera med fler fina små pressglasljusstakar på fot. En Leilaturkosskål låter fint!

ingrid sa...

Fina bilder!/ Mamma